• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põllumehed laiendasid nõudmisi

  «Korraldustoimkonna kolm põhiseisukohta olid nõue kuulutada põllumajanduses välja katastroofiaasta, rakendada põllumajandustulude puudujääki katvaid meetmeid ning avalikustada läbirääkimised Euroopa Liiduga,» ütles Viru lihaühistu juhatuse esimees ja korraldustoimkonna juht Urmas Laht.
  Lahe sõnul nõuavad maatootjad riigikogult täiendavalt 1994. aasta 23. veebruari otsuse täitmist, mis kajastab maaelu ja majandust käsitlevate seaduste väljatöötamist ja põhialuste täitmist. «Selles otsuses on öeldud, et riik toidab oma rahva ise,» märkis Laht.
  Peale selle nõuavad põllumajandustootjad valitsuselt olemasolevate põllumajandustoodete turustamist ja tururegulatsiooni korraldavate seaduste täitmist.
  Samuti soovivad põllumehed Lahe sõnul, et toiduseadust täiendatakse punktiga, mis keelab riiki tuua vanemaid põllumajandussaadusi kui üks aasta ning toiduaineid, mis on vanemad kui kuus kuud. «Ma tahaks näha, kuidas valitsus sellele punktile eitavalt vastab,» lausus Laht.
  Laht lisas, et põllumehed esitavad oma nõudmised koos realistlike tähtaegade ja lahendustega. «Kui nõudmised täitmata jäävad, tuleme kindlasti tänavatele ja mitte nii leebes toonis, kui me seda 13. oktoobril kavandame,» hoiatas Laht. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.