• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank hoidis turgu üleval

  Neljapäevane Eesti Panga otsus alustada EVEA Panga pankrotimenetlust ja natsionaliseerida Forekspank muutis aktsiaturu reede hommikul äärmiselt närviliseks. Ebakindlust süvendas veelgi teadmatus, mis saab Forekspanga aktsiast -- kas kauplemine jätkub või ei.
  Kui pärast turu avanemist selgus, et Forekspanga aktsiaga reedel ei kaubelda, kosus turg avamisjärgsest üle kaheprotsendisest miinusest õige pea, päeva jooksul liikus aga taas vaikselt allapoole. ÄP indeks sulgus 272,54 punkti tasemel (päevaga -1,67%).
  Märkimisväärne on Ühispanga reedene jõuline vastu turgu liikumine. Üldiselt langeval turul, kus Hansapanga aktsia kukkus näiteks 4,9%, suutis Ühispanga aktsia jääda päevaga 9,3% plusspoolele, kerkides 23,5 kr tasemele.
  Kuigi maaklerite sõnul andis suurema osa aktsia 8,8 mln kroonisest päevakäibest spekulatiivne kauplemishuvi, tekkis 23 kr tasemel aktsiale päris tugev toetuspind, mis annab tunnistust mõnes suurema investori olemasolust. Ühispanga puhul on juba mõnda aega liikunud kuuldused SEBi huvist panga vastu, seda on kinnitanud ka Ühispank ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Eestis kahtlustatakse esimesi juhtumeid uue koroonatüvega
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.