Kiipkaardiühiskonna sülearvuti ei ahelda enam klaviatuuriga enda külge

07. oktoober 1998, 00:00

Siemensi uue sülearvuti sisse paigaldatud kaardilugeja teeb sellest kiipkaardiühiskonna kaasaskantava töövahendi.

Sisseehitatud kiipkaardilugeja võib esialgu veel täita vaid turvavahendi rolli, vältides võõraste juurdepääsu arvutis olevatele andmetele, kuid tulevikus võib sellise seadmega varustatud arvutit kasutada ka pangakaartide lugeja või isiku tuvastajana. Saksamaal, kus arvutit toodetakse, on juba paaris linnas eksperimentaalselt kasutusel elektrooniline raha, Siemensi sülearvutiga on seega kasutajal tulevikus alati kaasas ka pangakontor.

Lisaks kaardilugejale on arvutil ka uutmoodi disainitud klahvistik. See on eemaldatav ja töötab infrapunaliidese abil kuni kolme meetri kaugusel sülearvutist. Äravõetav osa on üliõhuke ja kerge.

Arvuti korpus on esmakordselt valmistatud täielikult magneesiumisulamist, samuti on tippklassi kasutajale mõeldud arvuti tuttava moodulsüsteemiga: vastavalt vajadusele võib kahte moodulipessa lisada CD-seadme, lisakõvaketta, lisaaku, suuremahulise andmekandjalugeja vms.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing