• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ähvardavad pommiga

  Ööl vastu laupäeva Lasnamäe baari juures ning Kohtla-Järvel Favora bensiinijaama juures lõhkenud pommid on paar näidet sel sügisel plahvatanud lõhkeseadeldistest. Kümneid kordi enam tuleb politseil kontrollida valepommiähvardusi.
  Tundmatu helistas kolmapäeva õhtul lennujaama infolauda ja teatas, et 20 minuti pärast lõhkeb terminaalis pomm.
  Pommiähvardusele lisab vürtsi asjaolu, et 1. oktoobril helistati lennujaama, ähvardati ja nõuti 21. oktoobriks suuremat rahasummat. Vastasel juhul lubati üks lennuk õhku lasta.
  Tallinna lennujaama käitusdirektor Illar Vaks ei oska täpselt öelda, kuipalju lennujaam või lennufirmad sellest ähvardusest kahju kannatasid. Pommiähvardusega kaasneb pigem moraalne kahju.
  Teisipäeval jäi saalitäiel rahval Tallinna esinduskinos Kosmos filmi «The X-Files» vaatamine pooleli: maja sai pommiähvarduse ning külastajad evakueeriti.
  Kosmose kahes saalis oli sellel hetkel kokku 923 vaatajat.
  Kosmose administraator Piia Rossar sõnab, et kindlasti kannab kino lähipäevil otsest kahju, võimaldades lahkunud inimestel uuesti filmi vaadata.
  Teisipäeva õhtul teatati, et Taebla kooli sööklas on pomm. Esmaspäeva ennelõunal sai kolm Tallinna kooli samalaadse teate.
  Päästeameti pressiesindaja Tiit Tambi räägib, et hiljuti teatasid mingid plikad päästeameti korrapidajale pommist, aga puhkesid enne kõne lõppu naerma. Kuid meil ei ole õigust kohalesõitmisest keelduda, ütleb ta.
  Norras näiteks otsustab teate saanud ohvitser, kas saata pommimeeskond või mitte.
  Tambi ei osanud öelda, kuipalju täpselt tühisõitudele raha kulub. Kohalesõiduks läheb bensiini ning kulutatakse kallist tehnikat.
  Vahel on pommiähvardusi sedavõrd palju, et päästeamet peab täiendavalt puhkusel viibijad välja kutsuma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.