14. oktoober 1998 kell 22:00

Soomlased kardavad konkurentide tulekut

Soome transpordiministeeriumi kantsler Juhani Korpela peab Soome reisilaevafirmade tulevikku üpris tumedaks. «Norralased on ostnud Eesti laevafirmade aktsiaid ja tungivad laiemalt Läänemere reisilaevaliiklusesse. Neile pakuvad huvi nii Tallinna-Helsingi kui ka Soome ja Rootsi vaheline reisilaevaliiklus,» ütles ta Soome ajalehele Taloussanomat.

Korpela sõnul jäävad soomlased norralastele selgelt alla meeskonnakulude poolest -- Eesti lipu all sõitvatel Norra laevadel on meeskonnakulu kolmandiku võrra väiksem.

Kantsleri tähelepaneku kohaselt on viimasel ajal tublisti elavnenud ka sakslased, kelle konkurentsivõime on paranenud.

Soome reederitele valmistas suurt pettumust, et valitsus lükkas teisipäeval tagasi transpordiministeeriumi esitatud meresõidu tugipaketi, kus ELi soovituse kohaselt tehti ettepanek minna üle tonnimaksule, lubada välismaise tööjõu kasutamist ja anda meremeestele maksusoodustusi.TS-DI-ÄP

Hetkel kuum