Soomlased kardavad konkurentide tulekut

15. oktoober 1998, 00:00

Soome transpordiministeeriumi kantsler Juhani Korpela peab Soome reisilaevafirmade tulevikku üpris tumedaks. «Norralased on ostnud Eesti laevafirmade aktsiaid ja tungivad laiemalt Läänemere reisilaevaliiklusesse. Neile pakuvad huvi nii Tallinna-Helsingi kui ka Soome ja Rootsi vaheline reisilaevaliiklus,» ütles ta Soome ajalehele Taloussanomat.

Korpela sõnul jäävad soomlased norralastele selgelt alla meeskonnakulude poolest -- Eesti lipu all sõitvatel Norra laevadel on meeskonnakulu kolmandiku võrra väiksem.

Kantsleri tähelepaneku kohaselt on viimasel ajal tublisti elavnenud ka sakslased, kelle konkurentsivõime on paranenud.

Soome reederitele valmistas suurt pettumust, et valitsus lükkas teisipäeval tagasi transpordiministeeriumi esitatud meresõidu tugipaketi, kus ELi soovituse kohaselt tehti ettepanek minna üle tonnimaksule, lubada välismaise tööjõu kasutamist ja anda meremeestele maksusoodustusi.TS-DI-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing