• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA. Föderaalreserv otsustas alandada lühiajalist intressi. Turg reageeris teatele kiiresti, viies Dow indeksi neljapäeval 330,58 punkti kõrgemale. Pangandussektori aktiivseimad tõusid, Citi-group kerkis 14,56%, Chase Manhattan 11,2%, maaklerfirma Merrill Lynchi aktsia 12,93%. NASDAQi indeks sai juurde 70,04 punkti, tugevnedes 4,5% võrra. Arvutustehnoloogiasektoris liikus plusspoolele aktiivselt kaubeldud Dell Computer Corp, +9,24%. Tõus jätkus ka reedel, Dow sai juurde veel 117,4 punkti ehk 1,41%. Eelmisel nädalal kogus Dow 517,24, NASDAQ 128,45 ja S&P500 72,1 punkti.
  Helsingi. Helsingi börs sai tõusuks hoogu Ühendriikide turu positiivsest suunast ning Nokia aktsia kiirest kallinemisest. Soome turg peaks olema sellel nädalal suhteliselt volatiilne, sest jätkuvalt avaldatakse firmade kolmanda kvartali aruandeid.
  Stockholm. Sarnaselt teiste Euroopa börsidega liikus ka Rootsi turg reedel positiivses suunas. Toetust andis Ühendriikides toimunu ning Ericssoni aktsia hinna kiire tõus. Hinnad liikusid kõrgemale ka pangandussektoris. Selle ning järgmise nädala jooksul peaks selguma Rootsi pankade kaotuste maht Ladina-Ameerika ja Aasia turgudel, avaldatakse kolmanda kvartali finantsaruanded.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.