Maailma börsid

19. oktoober 1998, 00:00

USA. Föderaalreserv otsustas alandada lühiajalist intressi. Turg reageeris teatele kiiresti, viies Dow indeksi neljapäeval 330,58 punkti kõrgemale. Pangandussektori aktiivseimad tõusid, Citi-group kerkis 14,56%, Chase Manhattan 11,2%, maaklerfirma Merrill Lynchi aktsia 12,93%. NASDAQi indeks sai juurde 70,04 punkti, tugevnedes 4,5% võrra. Arvutustehnoloogiasektoris liikus plusspoolele aktiivselt kaubeldud Dell Computer Corp, +9,24%. Tõus jätkus ka reedel, Dow sai juurde veel 117,4 punkti ehk 1,41%. Eelmisel nädalal kogus Dow 517,24, NASDAQ 128,45 ja S&P500 72,1 punkti.

Helsingi. Helsingi börs sai tõusuks hoogu Ühendriikide turu positiivsest suunast ning Nokia aktsia kiirest kallinemisest. Soome turg peaks olema sellel nädalal suhteliselt volatiilne, sest jätkuvalt avaldatakse firmade kolmanda kvartali aruandeid.

Stockholm. Sarnaselt teiste Euroopa börsidega liikus ka Rootsi turg reedel positiivses suunas. Toetust andis Ühendriikides toimunu ning Ericssoni aktsia hinna kiire tõus. Hinnad liikusid kõrgemale ka pangandussektoris. Selle ning järgmise nädala jooksul peaks selguma Rootsi pankade kaotuste maht Ladina-Ameerika ja Aasia turgudel, avaldatakse kolmanda kvartali finantsaruanded.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing