• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnatõusu pole niipea oodata

  Kauplemine Tallinna börsil jäi eile taas äärmiselt loiuks ja ka aktsiate hinnad püsisid suhteliselt stabiilsed. Hommikusest avamisjärgsest kukkumisest sai turg pooletunnise kauplemise järel üle ja püsis ülejäänud päeva saavutatud tasemel.
  ÄP indeks sulgus õhtul 296,08 punkti tasemel, mis päeva kokkuvõttes tähendas 0,7protsendist tõusu. Börsisüsteemi käive langes teist korda sellel aastal alla 10 mln krooni, ulatudes registreeritud 172 tehingus 8,29 mln kroonini.
  Enimkaubeldud oli eile taas Hansapanga aktsia, millega sooritatud 32 tehingu kogukäive ulatus 2,77 miljoni kroonini, see teeb kolmandiku börsi päevakäibest. Eile sai avalikuks Hansapanga plaan võtta juba lähiajal EBRD-lt ja kommertspankade sündikaadilt kokku 150 miljoni Saksa marga suurune laen. Laenuleping peaks sõlmitama novembrikuu jooksul.
  Seega laekub lähiajal Hansapanga arvele ca 2,67 miljardit krooni -- 1,2 miljardit laenuna ja 1,47 miljardit krooni emissioonist. Kuigi üks osa rahast läheb varasemate laenude refinantseerimiseks, peaks nii suure koguse raha lisandumine Eesti majandusse kandma märkimisväärseid tagajärgi. Kindlasti elavneb teataval määral laenuturg, mis kapitali puudusel (kapitali adekvaatsuse normatiiv seadis piiranguid) vahepeal üsna märkimisväärselt kokku kuivas.
  Hansapanga aktsia hind jäi eile muutumatuks, kuigi päevasiseselt kukkus hetkeks ka 55,5 kroonile. Lisanimekirjas paistis eile nii käibelt (0,57 mln kr) kui hinnamuutuselt (+11,65%) silma Harju Elektri aktsia. Harju Elektri aktsia hinda mõjutab endiselt suuresti Soome tööstuskontserni PK Cables aktsia liikumine Helsingi börsil, mis viimastel päevadel on olnud tõususuunas.
  Seni, kuni investorite kauplemishuvi ei taastu, pole põhjust loota ka turul valitseva liikumissuuna pöördumist. Praegusel väga õhukesel ja seetõttu ka äärmiselt volatiilsel turul jäävad hindade liikumist lähiajal suunama eeskätt spekulatiivsete investorite lühiajalised positsioonivõtmised.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.