Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnatõusu pole niipea oodata

  Kauplemine Tallinna börsil jäi eile taas äärmiselt loiuks ja ka aktsiate hinnad püsisid suhteliselt stabiilsed. Hommikusest avamisjärgsest kukkumisest sai turg pooletunnise kauplemise järel üle ja püsis ülejäänud päeva saavutatud tasemel.
  ÄP indeks sulgus õhtul 296,08 punkti tasemel, mis päeva kokkuvõttes tähendas 0,7protsendist tõusu. Börsisüsteemi käive langes teist korda sellel aastal alla 10 mln krooni, ulatudes registreeritud 172 tehingus 8,29 mln kroonini.
  Enimkaubeldud oli eile taas Hansapanga aktsia, millega sooritatud 32 tehingu kogukäive ulatus 2,77 miljoni kroonini, see teeb kolmandiku börsi päevakäibest. Eile sai avalikuks Hansapanga plaan võtta juba lähiajal EBRD-lt ja kommertspankade sündikaadilt kokku 150 miljoni Saksa marga suurune laen. Laenuleping peaks sõlmitama novembrikuu jooksul.
  Seega laekub lähiajal Hansapanga arvele ca 2,67 miljardit krooni -- 1,2 miljardit laenuna ja 1,47 miljardit krooni emissioonist. Kuigi üks osa rahast läheb varasemate laenude refinantseerimiseks, peaks nii suure koguse raha lisandumine Eesti majandusse kandma märkimisväärseid tagajärgi. Kindlasti elavneb teataval määral laenuturg, mis kapitali puudusel (kapitali adekvaatsuse normatiiv seadis piiranguid) vahepeal üsna märkimisväärselt kokku kuivas.
  Hansapanga aktsia hind jäi eile muutumatuks, kuigi päevasiseselt kukkus hetkeks ka 55,5 kroonile. Lisanimekirjas paistis eile nii käibelt (0,57 mln kr) kui hinnamuutuselt (+11,65%) silma Harju Elektri aktsia. Harju Elektri aktsia hinda mõjutab endiselt suuresti Soome tööstuskontserni PK Cables aktsia liikumine Helsingi börsil, mis viimastel päevadel on olnud tõususuunas.
  Seni, kuni investorite kauplemishuvi ei taastu, pole põhjust loota ka turul valitseva liikumissuuna pöördumist. Praegusel väga õhukesel ja seetõttu ka äärmiselt volatiilsel turul jäävad hindade liikumist lähiajal suunama eeskätt spekulatiivsete investorite lühiajalised positsioonivõtmised.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.