MeritaNordbankeni tänavune ärikasum kahaneb

29. oktoober 1998, 00:00

Samal ajal on MeritaNordbankeni üheksa kuu ärikasum mullusega võrreldes kasvanud 5% ehk 15,4 miljardilt Eesti kroonilt 16,3 miljardile kroonile. Kasum aktsia kohta oli Merital 5,6 ja Nordbanken Holdingul 5 Eesti krooni. Omakapitali tootlus oli 21%, võrreldes mulluse 26 protsendiga, ning tulude ja kulude suhe enne laenukahjumi mahaarvamist 1,8 ja pärast 1,7. Panga maksevõimelisuse tase septembri lõpul oli 10,4%.

Pangakontserni peadirektor Hans Dalborg ütles Stockholmis kvartalitulemusi kommenteerides, et MeritaNordbanken saab suurema osa tulust koduturult. Kodumajapidamistele laenu andmisel minetas pank mõnevõrra positsioone ning tema turuosa oli 35,6%.

MeritaNordbanken arendab Eestis tegevust Tallinna filiaali abil ega plaani kohaliku finantsasutuse omandamist, ütles Hans Dalborg. «Usun, et kasvame oma jõududega,» lisas ta.BNS-TS-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing