28. oktoober 1998 kell 22:00

Nokia 4. ja Ericsson 58. kohal

BW on infotehnoloogiafirmade reastamisel arvestanud firmade tulu, kasvu, rentaablust ja dividendide suurust. Maailma parim infotehnoloogiafirma on BW andmetel arvutitootja Dell, järgnevad omas vallas kõige rentaablim Briti mobiiltelefonioperaatorfirma Vodafone ja Saksa tarkvaratootja SAP.

Nokia on selle aasta üheksa kuuga müünud mobiiltelefone 79,7 miljardi Eesti krooni eest, millega ta on esmakordselt möödunud USA firmast Motorola ja tõusnud suurimaks mobiiltelefonitootjaks. Müük on enim kasvanud USAs, Euroopas ja Hiinas.

Hiinast võib tulevikus kujuneda Nokia suurim turg USA kõrval.

Ainuüksi kolmandas kvartalis suurenes Nokia Mobile Phonesi käive 94% ja oli 33,8 mld krooni. Nokia konkurendi Ericsson Mobile Telephones and Terminalsi käive oli samal ajal 17,9 mld krooni ehk 2% vähem.

Nokia kontserni käive oli üheksa kuuga 133,3 miljardit Eesti krooni ehk 45% rohkem kui eelmise aasta sama ajaga ja 52% suurem kui Ericssonil.

Ericssoni tegevdirektor Sven-Christer Nilsson ütles firma kvartalitulemuste kohta, et finantskriisi tõttu võib lähiajal nõudlus väheneda. Suuremate kasvuturgudena nimetas ta Hiinat, Itaaliat, Hispaaniat, Mehhikot ja Brasiiliat.

Börsiväärtuselt, 640 mld Eesti krooni, on Nokia möödunud Ericssonist sja tõusnud Põhjala suurimaks. Ericssoni väärtus on 528 mld Eesti krooni.DI-KL-ÄP

Hetkel kuum