• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas tulla toime elektroonilise paberiga

  Viimasel ajal ei möödu päevagi ilma PDFi-teemalise kirjata minu e-postkastis. PDF ehk portatiivne dokumendiformaat on kevadiste ennustuste kohaselt kuumaks teemaks tõusnud ja elektroonilisele paberile trükkimist üritatakse kasutada hädade lahendamiseks. Hetkel liigub osa ajalehti toimetusest trükki PDF-kujul ja sellele standardile peaks üle minema ka reklaamimajandus ja suhtlus trükikodadega. Ja mida kasutaja sellest PDFist võidab? Ikka selle, et keegi ei pahanda enam tema peale, et miks ta tuleb selle neetud Exceli failiga, millega kujunduses midagi peale hakata ei ole. Ja keegi ei võta enam raha selle millekski muuks ümbertegemise eest ja kellelgi ei õnnestu midagi PDFis vussi keerata.
  Stopp! Ära pea PDFi hõbekuuliks! Kui sa ei järgi kindlaid reegleid, õnnestub vussikeeramine lihtsalt ja kisa ulatub peagi taevani. Täielikum õpetus on olemas Internetis (www.goodwin.ee/pets/acrobat). Mida siis kõigepealt teha?
  Installeeri- Adobe Acrobat Distiller ja Exchange 3.01, uuenda Distiller 3.02ks. Installeeri ka Acrobat Distiller 3.02 draiver ja pane Distilleri kataloogi alla Startup-kataloogi ajalehe parameetrid, näiteks unileht.ps, mille leiad minu kodulehelt. Siis installeeri CheckUp, prooviversiooni leiad www.enfocus.com.
  Tee töö valmis- nagu alati. Kui kasutad värve, olgu kõik CMYK-formaadis.
  Tee PS-printfail- . Programmides vali Print- ja pane märk Print to file- ette. Vali printeriks Acrobat Distiller.
  Muuda PS-fail PDFiks- . Kontrolli Distilleri seadistusi.
  Kui CheckUp ei raporteeri vigadest- , võid saadud PDFi edasi lehte või mujale saata -- eeldusel, et faili saaja kah PDFiga kursis on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.