Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas tulla toime elektroonilise paberiga

  Viimasel ajal ei möödu päevagi ilma PDFi-teemalise kirjata minu e-postkastis. PDF ehk portatiivne dokumendiformaat on kevadiste ennustuste kohaselt kuumaks teemaks tõusnud ja elektroonilisele paberile trükkimist üritatakse kasutada hädade lahendamiseks. Hetkel liigub osa ajalehti toimetusest trükki PDF-kujul ja sellele standardile peaks üle minema ka reklaamimajandus ja suhtlus trükikodadega. Ja mida kasutaja sellest PDFist võidab? Ikka selle, et keegi ei pahanda enam tema peale, et miks ta tuleb selle neetud Exceli failiga, millega kujunduses midagi peale hakata ei ole. Ja keegi ei võta enam raha selle millekski muuks ümbertegemise eest ja kellelgi ei õnnestu midagi PDFis vussi keerata.
  Stopp! Ära pea PDFi hõbekuuliks! Kui sa ei järgi kindlaid reegleid, õnnestub vussikeeramine lihtsalt ja kisa ulatub peagi taevani. Täielikum õpetus on olemas Internetis (www.goodwin.ee/pets/acrobat). Mida siis kõigepealt teha?
  Installeeri- Adobe Acrobat Distiller ja Exchange 3.01, uuenda Distiller 3.02ks. Installeeri ka Acrobat Distiller 3.02 draiver ja pane Distilleri kataloogi alla Startup-kataloogi ajalehe parameetrid, näiteks unileht.ps, mille leiad minu kodulehelt. Siis installeeri CheckUp, prooviversiooni leiad www.enfocus.com.
  Tee töö valmis- nagu alati. Kui kasutad värve, olgu kõik CMYK-formaadis.
  Tee PS-printfail- . Programmides vali Print- ja pane märk Print to file- ette. Vali printeriks Acrobat Distiller.
  Muuda PS-fail PDFiks- . Kontrolli Distilleri seadistusi.
  Kui CheckUp ei raporteeri vigadest- , võid saadud PDFi edasi lehte või mujale saata -- eeldusel, et faili saaja kah PDFiga kursis on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.