3. november 1998 kell 22:00

Kuidas tulla toime elektroonilise paberiga

Viimasel ajal ei möödu päevagi ilma PDFi-teemalise kirjata minu e-postkastis. PDF ehk portatiivne dokumendiformaat on kevadiste ennustuste kohaselt kuumaks teemaks tõusnud ja elektroonilisele paberile trükkimist üritatakse kasutada hädade lahendamiseks. Hetkel liigub osa ajalehti toimetusest trükki PDF-kujul ja sellele standardile peaks üle minema ka reklaamimajandus ja suhtlus trükikodadega. Ja mida kasutaja sellest PDFist võidab? Ikka selle, et keegi ei pahanda enam tema peale, et miks ta tuleb selle neetud Exceli failiga, millega kujunduses midagi peale hakata ei ole. Ja keegi ei võta enam raha selle millekski muuks ümbertegemise eest ja kellelgi ei õnnestu midagi PDFis vussi keerata.

Stopp! Ära pea PDFi hõbekuuliks! Kui sa ei järgi kindlaid reegleid, õnnestub vussikeeramine lihtsalt ja kisa ulatub peagi taevani. Täielikum õpetus on olemas Internetis (www.goodwin.ee/pets/acrobat). Mida siis kõigepealt teha?

Installeeri- Adobe Acrobat Distiller ja Exchange 3.01, uuenda Distiller 3.02ks. Installeeri ka Acrobat Distiller 3.02 draiver ja pane Distilleri kataloogi alla Startup-kataloogi ajalehe parameetrid, näiteks unileht.ps, mille leiad minu kodulehelt. Siis installeeri CheckUp, prooviversiooni leiad www.enfocus.com.

Tee töö valmis- nagu alati. Kui kasutad värve, olgu kõik CMYK-formaadis.

Tee PS-printfail- . Programmides vali Print- ja pane märk Print to file- ette. Vali printeriks Acrobat Distiller.

Muuda PS-fail PDFiks- . Kontrolli Distilleri seadistusi.

Kui CheckUp ei raporteeri vigadest- , võid saadud PDFi edasi lehte või mujale saata -- eeldusel, et faili saaja kah PDFiga kursis on.

Hetkel kuum