• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võitlus keskpanga juhi ja intresside pärast

  Autoriteetne Saksa liidupanga president Hans Tietmeyer siirdub pensionile alles tuleval suvel, kuid juba on Saksamaal levima hakanud spekulatsioonid tema võimaliku mantlipärija kohta. Esmalt mainis ajakiri Der Spiegel ühe peamise kandidaadina liidupanga juhatuse liiget ja Hesseni keskpanga juhti Ernst Welteket, aga eile levis kuuldus, et Saksamaa uus rahandusminister Oskar Lafontaine võib toetada rahandusministeeriumi riigisekretäri Heiner Flassbecki kandidatuuri, kes on liidupanga terav kritiseerija.
  Eile toimunud liidupanga juhatuse koosolek jättis küll intressimäärad muutmata, kuid on teada, et Lafontaine nõuab tungivalt nende alandamist. Seega on liidupangal järjest raskem näidata, nagu oleksid tema otsused seesmiselt ühtsed.
  Rahandusministrit on muu hulgas asunud toetama liidupanga juhatuse liige ja kolme põhjapoolse liidumaa keskpanga president Hans-Jürgen Krupp. Ta on seisukohal, et monetaarpoliitikaga, mille kohustus on toetada Saksa valitsuse ja Euroopa Liidu majanduspoliitikat, on võimalik praegu, mil on saavutatud hindade stabiilsus, toetada majanduskasvu ja hõivet.
  Saksa valitsusringkondades on kasvanud huvi liidupanga juhi ameti vastu, sest selle president kuulub automaatselt Euroopa keskpanga juhatusse, mille volituste hulka kuulub intressimäärade kehtestamine 1. jaanuaril loodavas 11 riigi eurotsoonis.
  Seega on arusaadav, miks rahandusminister Oskar Lafontaine soovib mõjutada liidupanga juhi valimist -- sest nii saab ta kaudselt mõjutada ka Euroopa keskpanka.
  Intressimäärade suhtes konservatiivse Hans Tietmeyeri seisukohta toetab Euroopa keskpanga president Wim Duisenberg, kes lükkas teisipäeval tagasi intressimäärade alandamise üleskutsed, teatades, et monetaarpoliitikaga ei saa lahendada struktuuriprobleeme, nagu näiteks parandada hõivet.
  Duisenbergi sõnul ei suuda Saksa kantsleri Gerhard Schröderi ja rahandusminister Lafontaine'i algatatud intressivaidlus Euroopa keskpanga poliitikat mõjutada.FT-TS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.