• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Nikli hind tõusis reedel Londoni metallibörsil kahe viimase kuu kõrgeimale tasemele. Nikli kolme kuu futuurhind tõusis 120 dollari ehk 2,8 protsendi võrra 4380 dollarini tonn. Kahe Austraalia ranniku lähedal asuva Uus-Kaledoonia kaevanduse töötajad alustasid streiki, et nõuda valitsuselt abi kompenseerimaks kahjumeid, milleni on viinud metalli hinna langus. Nikli hind langes oktoobris viimase 11 aasta madalaimale tasemele. On oht, et streik laieneb ning mitmed kaevandused vähendavad oma toodangut, mis võib põhjustada turgudel metalli pakkumise vähenemise.
  Kesk-Ameerika riigid hakkavad tegema kokkuvõtteid kahjustustest, mida on toonud selle sajandi ohvriterohkeimaks peetud orkaan Mitch. Orkaani esimesi teadaolevaid ohvreid põllumajanduses oli kohvisaak. Guatemala, Honduras ja Nicaragua, kus kohviistandustes on märkimisväärsed kahjustused, annavad umbes 10--12% maailma Arabica kohvi toodangust. Kohvi hind kerkis New Yorgi kohvi, suhkru ja kakaobörsil nädalaga 15 USA sendi ehk 13,6 protsendi võrra 125 sendini nael. Suurim tõus oli teisipäeval, kui detsembrilepingute hind kerkis peaaegu 9%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.