Tooraine

09. november 1998, 00:00

Nikli hind tõusis reedel Londoni metallibörsil kahe viimase kuu kõrgeimale tasemele. Nikli kolme kuu futuurhind tõusis 120 dollari ehk 2,8 protsendi võrra 4380 dollarini tonn. Kahe Austraalia ranniku lähedal asuva Uus-Kaledoonia kaevanduse töötajad alustasid streiki, et nõuda valitsuselt abi kompenseerimaks kahjumeid, milleni on viinud metalli hinna langus. Nikli hind langes oktoobris viimase 11 aasta madalaimale tasemele. On oht, et streik laieneb ning mitmed kaevandused vähendavad oma toodangut, mis võib põhjustada turgudel metalli pakkumise vähenemise.

Kesk-Ameerika riigid hakkavad tegema kokkuvõtteid kahjustustest, mida on toonud selle sajandi ohvriterohkeimaks peetud orkaan Mitch. Orkaani esimesi teadaolevaid ohvreid põllumajanduses oli kohvisaak. Guatemala, Honduras ja Nicaragua, kus kohviistandustes on märkimisväärsed kahjustused, annavad umbes 10--12% maailma Arabica kohvi toodangust. Kohvi hind kerkis New Yorgi kohvi, suhkru ja kakaobörsil nädalaga 15 USA sendi ehk 13,6 protsendi võrra 125 sendini nael. Suurim tõus oli teisipäeval, kui detsembrilepingute hind kerkis peaaegu 9%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing