• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nädal algas dollari kiire tõusuga

  Dollari kurss tõusis nelja nädala kõrgeimale tasemele jeeni ning kuue nädala kõrgeimale tasemele Saksa marga suhtes.
  Lootus, et Brasiilia saab majandusabi juba sel nädalal, viis Ühendriikide kursi uue nädala algul kiiresti üles. Jaapani valuuta suhtes ületas dollar 120 jeeni piiri ning eile õhtul maksis dollar juba 121,38 jeeni. Ka marga suhtes jõudis USD uuele tasemele -- õhtune kurss oli 1,6913 DEMi ehk 13,5304 krooni.
  Teadaolevalt peaks rahvusvaheline valuutafond andma Brasiiliale 15 ning maailmapank 4--5 miljardit dollarit laenu, mis vähendab veidi tõenäosust, et arenevate riikide finantskriis eskaleerub Lõuna-Ameerikasse. Kriisi kandumine Brasiiliasse lööks valusalt ka USAd, kelle kaubavahetuse mahust moodustab Brasiilia umbes viiendiku.
  Peale maailmaorganisatsioonide tuli dollarile häid uudiseid ka Ühendriikidest endast. Vabariiklasest kongressi spiikri N. Gingrichi tagasiastumine lisab stabiilsust president Clintoni olukorrale. Lisaks kiirele majanduskasvule kolmandas kvartalis ületas 4,8protsendiline jaemüügi kasv oktoobris ka kõige optimistlikumate analüütikute prognoosid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.