11. november 1998 kell 22:00

Lõuna-Eesti leivatootjad ühinevad

Ühinemine annab aastas efekti vähemalt miljon krooni, mis tuleb ühisest finantsjuhtimisest ja logistilise süsteemi ühtlustamisest Lõuna-Eestis, lausus ETK Leiva peadirektor Riivo Seppar.

ETK Leib on nelja leivakombinaati hallanud alates 1994. aastast. «Leivatööstustel on kogu aeg olnud üks kaubamärk -- tuulik -- ja ühine strateegia,» rääkis Seppar. «Juriidiliselt olime seni kokku liitmata.»

Nelja leivatootja ja valdusfirma juhid kirjutasid ühinemislepingule alla 27. oktoobril. Äriregistris loodetakse uue struktuuriga ettevõte registreerida järgmise aasta kevadel.

Seppari kinnitusel jätkavad leivatööstused tootmist samas mahus. Tehased jäävad tootmisüksuste staatusesse, täpsustas ta.

«Üldkontseptsioon on selge, kuid detailid on lahti rääkimata,» kommenteeris ühinemist ASi Räpina Leib tegevdirektor Uno Kaldmäe. Ta lisas, et ametlikult pole neile öeldud, mis saab kohapealsetest tegevjuhtidest.

ASi Võru Leib tegevdirektori Rein Peedumäe sõnul jääb kohapeal kindlasti iseseisvust ja iseotsustamist vähemaks. «Siis peab ka vastutust vähemaks jääma,» järeldas Peedumäe.

ASi Jõgeva Leib tegevdirektori Kaja Pärna sõnul tahavad ka nende tarnijad täpselt teada, mis leivatööstusest ikkagi saab. Pärn avaldas kartust, et ETK Leib hakkab toodetele ühtseid müügihindu peale suruma.

«Hind peab kujunema kohapealset turgu ja tarbijaskonda arvestades,» lausus Pärn. Tema kinnitusel on nende tehase toodangul praegu kõige madalam hind. «Oleme selle saavutanud tänu rangele kokkuhoiupoliitikale,» lisas ta.

Hetkel kuum