• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspank on ülisuures kahjumis

  Turuosaliste põhitähelepanu koondus eile pankade oktoobrikuu majandustulemustele. Üldiselt pankade finantsaruanded midagi üllatuslikku ei pakkunud -- hoiuste vähenemine ja suurenevad laenukahjumid olid ette ennustatavad. Küllalt üllatav on siiski Ühispanga käitumine, kes oktoobris laenuprovisjone praktiliselt ei teinud, ja samas tema vastandina suurendas Forekspank provisjoni 113,916 mln krooni, mis moodustab laenuportfellist ligi 10%.
  Forekspanga puhul tähendas see ühtlasi ka 146,1 mln kroonist kuukahjumit (31,9 miljonit lisandus aktsiainvesteeringutelt). Kümne kuuga on Forekspank suutnud teenida kahjumit koguni 247 miljonit krooni. Suur kahjum vähendas märgatavalt Forekspanga omakapitali, mis on nüüd ca 60,5 miljoni krooni võrra aktsiakapitalist väiksem.
  Oluliselt vähenenud omakapital on alla lubatud piiri ilmselt langetanud ka panga kapitali adekvaatsuse näitaja. Kummaline on see, et Eesti Pank pole järsult kasvanud riskitasemest oma omanduses olevas pangas panga kliente informeerinud.
  Hansapanga ja Ühispanga kahjum olid oktoobris vastavalt 19 ja 15 miljonit krooni. Rohkem kui oktoobrikuu kahjumid huvitavab investoreid praegu Ühispanga strateegilise investori selgumine.
  Äripäevale teadaolevalt on läbirääkimised SEBiga lõpule jõudmas, mida näitab ka Ühispanga aktsia liikumine börsil -- aktsia hind kerkis eile 2,06%, 24,8 kroonile, samal ajal kui ülejäänud põhinimekirja aktsiad langesid. Ühispanga aktsia eilne käive Tallinna börsil oli 4,6 miljonit krooni. Välisbörsidel vahetas omanikku 92 800 aktsiat 2,4 miljoni krooni väärtuses ja hinnatasemel 25--26 krooni aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.