Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarkvarafirmad sõdivad Norra programmi vastu

  Ümarlaua ja ASi Kinex Infosüsteemid esindaja Indrek Saul ütles, et ümarlaud ei ole rahul, et rahandusministeerium avaldab riigiasutustele survet ning juurutab Agresso majandustarkvara ilma selle ala spetsialistideta.
  «Agresso spetsialiste on Eestis umbes 3--5, aga serveri litsentse on ostetud juba 50,» rääkis Saul. Ta ütles, et rahandusministeerium ostis Agresso litsentsid ja alles seejärel asus välja töötama raamatupidamistarkvara standardeid. «Esmalt tuleb ikka paika panna standardid ja siis osta tarkvara,» sõnas ta.
  Sauli sõnul oli 1996. aastal, kui rahandusministeerium Agresso hankis, maailmas vaid 700 selle kasutajat. Samas Eesti ettevõtete juurutatud tarkvara Scala kasutajaid 14 000 ja SAFi puhul umbes sama palju. «Pealegi, rahandusministeerium ei korraldanud mingit riigihankekonkurssi,» lisas Saul.
  Sauli sõnul soovib ümarlaud oma pöördumisega, et lõpetataks surve riigiasutustele ja hangitaks majandustarkvara tsiviliseeritud viisil. «Üle 30 miljoni krooni maksumaksja raha on kulutatud selle tarkvara hankimisele. See on meie arvates ebaefektiivne hankimine,» selgitas Saul.
  Seni viimane aktsioon, mis ümarlaud ette võttis seoses Agressoga, oli suvel rahandusministeeriumile kirjutatud kiri. Vastusest ei selgunud midagi, ütles Saul.
  Ümarlaua liikmed kirjutavad oma pöördumises, et nad on veendunud, et Eesti tarkvaratootjad on võimelised pakkuma riigiettevõtetele sobivat majandustarkvara.
  Indrek Saul ütles, et ta võib oletada, miks rahandusministeerium eelistas Agressot Eesti toodetele. «Oletusi on meil mitu, seda võidi teha rumalusest, aga võib-olla ka sellest, et see oli kellelegi kasulik,» lausus Saul.
  Rahandusministeeriumi avalike suhete talituse spetsialist Annika Pajus ütles, et rahandusministeerium ei ole ümarlaua pöördumist näinud. «Kantsler Agu Lellep nägi selle pöördumise koopiat, aga ilma allkirjadeta,» sõnas Pajus. Ta lisas, et kuni rahandusministeerium pole näinud allkirjadega pöördumist, ei ole midagi kommenteerida.
  Sauli sõnul esindab ümarlaud 70--80 protsenti Eesti tarkvaratootjatest, nende hulgas Baltic Business Software, kes toodab raamatupidamistarkvara Hansa, Kinex Infosüsteemid, kes toodab Scala-nimelist majandustarkvara, ja ka SAFi tarkvara tootev AS Sysdec. 50 Agresso litsentsi ostmine tähendab meile sisuliselt 50 kaotatud klienti, sõnas Saul.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.