• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank soosib olematut seltsi

  Kaks nädalat tagasi saatis Hansapank ühele oma erakliendile teate, et panga aktsepteeritav kindlustus-
  selts, kus tuleb laenu tagatisvara kindlustus sõlmida, on teiste seas Kalju Kindlustus.
  Kliendi senist partnerit, ASA Kindlustust Hansapank oma 19. novembri kirjas ei aktsepteeri.
  Kalju oli peamiselt Ida-Virumaal tegutsev selts, mis liideti tänavu kevadel Eesti Varakindlustusega ning seejärel kadus Eesti kindlustusturult ka tema kaubamärk.
  Kindlustusseltside liidu tegevdirektor Katrin Hanko ütles, et selle kirjaga sai ta oma senisele seisukohale pankade kompetentsusest kindlustuse valdkonnas kinnitust. «Sain kindlust, et ma pole mitte põhjuseta alavääristanud pankade võimet seltse analüüsida,» lausus Hanko. «Mul oli õigus, kui väitsin, et meie pangad ei suuda adekvaatselt hinnata kindlustuses toimuvat.» Õnneks on seal kirjas mainitud ka paari praegu tegutsevat seltsi, lisas ta.
  Hanko on varem öelnud, et kuna pangad lihtsalt ei soovita, vaid lausa nõuavad kindlustuspoliiside ümberregistreerimist, läheb asi konkurentsi ja tarbijakaitse seadustega vastuollu. Seetõttu plaanivad kindlustusseltsid esitada kaebuse ka konkurentsi-
  ametile.
  Hansapanga krediidiriski juht Tiit Jõemets tunnistas, et Kalju soovitamisel on tegu eksitusega. «Ma ei tea, kes selle kirja saatis, kuid ilmselt on silmas peetud Eesti Varakindlustust, kellega Kalju liideti,» lausus ta. Nimekiri Hansapanga aktsepteeritavate seltside kohta muutub panga teatel pidevalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.