• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas riik peab päästma Kiviteri?

  Lühike vastus on muidugi see, et ei peaks. See on selles mõttes parim näide, et kui me põllumeestele leiame mingit maksumaksja raha, siis on kohe Kiviter ka järel. Ma arvan, et natukene kõrgem ma ei tea mille tase ei ole seni lubanud pöörduda riigi poole näiteks turismitegelastel, kellel on ka halva suve tulemusel midagi saamata jäänud.
  Kiviterile lähemale minnes -- kogu põlevkivikeemia osa see üks süst ei päästa. On vaja teatud kontseptsioonid välja töötada, aga see ei tähenda mingite miljonite sissepumpamist kohe, et päästa mingisugune konkreetne kvartal, kuu või mis iganes.
  See on hea, et riik ostab endale reservi kütteõli. Samas ei saa riik lõpmatult niimoodi käituda.
  Ma loodan, et see on tõsiselt kaalutud otsus. Kui võrrelda teiste ettevõtetega -- ma ei tea, kas valitsus homme otsustaks osta riigireservi näiteks pehme voodipesu.
  Otsus peaks olema väga hästi läbi kaalutud. Sellise süsteemi peale ei tohi ettevõtted elama jääda. Fakt on, et see ei vii elu edasi.
  Kuna riik julgeolekuvaruks peab niikuinii midagi ostma, kas bensiini või kütteõli, siis see on riigi valida, kas toetada naftabisnist, bensiinibisnist või Kiviteri kütteõlibisnist.
  Konkreetses situatsioonis, arvestades Eesti majandusraskusi Ida-Virumaal, toetan mina seda seisukohta, et Kiviterilt ostetakse põlevkiviõli.
  Sotsiaalprogrammid on sotsiaaltoetusteks, kui me need inimesed suudame töö juures pidada, siis nad teenivad endale raha.
  Ka pankrotivariant tuleb läbi arutada. Tundub, et mingil hetkel hakkab Kiviteri tehnoloogiline protsess jõudma sinnamaani, kus on raske arvata, et üle kevade ka selle kokkulepitud hinnaga 50 krooni tonn on võimalik Kiviteri elus hoida. Seda siis, kui õli hind maailmaturul jääb madalaks ja OPEC ei suuda kokkuleppeid leida selle tõstmiseks.
  See 22 miljonit krooni on muidugi võimalus, mis annab hingetõmbeaega, aga igal juhul olen ma kindel selles, et sotsiaalplaanidega peame me niikuinii tegelema. Ka see maksab, aga valmis me peame igal juhul olema. Ma ei välista pankrotivõimalust.
  On tarvis leida lahendus, kust on võimalik edasi minna. Ma olen ka selles suhtes optimist, et on teisi võimalusi õlitootmiseks, näiteks Kanada firma Suncor. On näha terve rida võimalikke arendusi, mis tahavad majanduslikku kalkulatsiooni. Praegune tehnoloogiline baas, millega Kiviter õli toodab, ei ole tõenäoliselt see, mida me väga kaua suudame vee peal hoida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.