ÄP fototoimetus • 7. detsember 1998 kell 22:00

EVEA Panga aktsionäride koosolek kukkus huvi puudumise tõttu läbi

EVEA Panga juhatuse esimees Margus Tilga ütles eile pärast koosolekut, et lähiajal kutsutakse kokku uus aktsionäride koosolek. «See toimub teatamise järel seitsme päeva pärast,» sõnas Tilga. Seaduse järgi on see koosolek ka siis otsustusvõimeline, kui 50% häältest ei ole esindatud.

Homme jätkub EVEA Panga pankrotiasja menetlus Tallinna linnakohtus. Margus Tilga ütles end jätkuvalt uskuvat, et EVEA Pank saab tegevust jätkata. Eesti Pank pole seni oma pankrotihagist EVEA Panga vastu taganenud. Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann on öelnud, et pole muud võimalust kui pankrot välja kuulutada.

EVEA Panga vastu on väidetavalt huvi tundnud ettevõte Siege PLC. Sellele firmale tehtavat aktsiaemissiooni pidigi eilne koosolek arutama. Siege PLC aga ei investeeri EVEA Panka sel juhul, kui pankrot välja kuulutatakse. Huvist EVEA Panga vastu on teatanud ka Moskva Inturbank.

Eesti Pank tühistas oktoobri algul EVEA Panga tegevuslitsentsi ja algatas pankrotimenetluse, sest EVEA Pank ei suutnud täita usaldusnormatiive ega rahuldada kliendi nõuet.

Autor: ÄP

Hetkel kuum