• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saab taasavastab universaalkeret

   
  Poolteist aastat pärast Saab 9-5 esmaesitlust täieneb selle mudelivalik universaalkerega modifikatsiooniga. Esimesed autod tarnitakse klientidele veebruaris.
  Universaalkerega autode osakaalu kasv traditsiooniliste sedaanide ja luukpärade kõrval ei anna autotootjatele asu ja üle mitme aastakümne tahab selles kategoorias midagi ära teha ka Saab. Viimati oli Saabil universaalkerega autode konkurentsis midagi kaasa rääkida 20 aastat tagasi.
  Saabi kodumaine võistleja Volvo on maailmas tõsisemaid universaalide tootjaid, nüüd tahab Saab omalt poolt midagi pakkuda. 9-5 Estate'i ülejäänud põhikonkurentideks saavad Audi A6 Avant ja BMW 5-seeria touring-versioonid.
  Tulevikus saab 9-5 Estate ka neljarattaveo, esialgu piirdutakse vaid traditsioonilise esirattaveoga.
  Kui varem tehti universaalid valmis n-ö kauba peale -- võeti sedaan ja pikendati selle salongi kuni auto lõpuni, siis viimastel aastatel hakatakse universaale välja töötama puhtalt lehelt. Ka Saab 9-5 Estate järgib sama printsiipi -- ehkki suur osa detaile on ühised sedaaniga, on kaht autot projekteeritud eraldi.
  Saabi seostatakse sageli pigem lennukite kui autodega ja omajagu on selleks põhjust (eriti Saabi armatuurlaua kujundusi meenutades).
  Saab 9-5 Estate'i pagasiruumi jaoks eeskuju võetud samuti just lennukitelt. Pagasiruumi põrandas kasutatakse lennukite salongidest ja pagasiruumidest tuttavaks saanud lukustussüsteeme, mis väldivad pagasi paigalt nihkumise auto pidurdamisel või avarii korral.
  Saab 9-5 Estate'i mootorivalikus on kaks neljasilindrilist (2,0 l, 150 hj ning 2,3 l, 170 hj) ning üks kuuesilindriline (3,0 l, 200 hj) jõuallikas. Kõik kolm on turbomootorid. Käigukast on kas viiekäiguline manuaal või neljakäiguline automaat.
  Eestisse peaks Saab 9-5 Estate jõudma eelseisval kevadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.