Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saab taasavastab universaalkeret

   
  Poolteist aastat pärast Saab 9-5 esmaesitlust täieneb selle mudelivalik universaalkerega modifikatsiooniga. Esimesed autod tarnitakse klientidele veebruaris.
  Universaalkerega autode osakaalu kasv traditsiooniliste sedaanide ja luukpärade kõrval ei anna autotootjatele asu ja üle mitme aastakümne tahab selles kategoorias midagi ära teha ka Saab. Viimati oli Saabil universaalkerega autode konkurentsis midagi kaasa rääkida 20 aastat tagasi.
  Saabi kodumaine võistleja Volvo on maailmas tõsisemaid universaalide tootjaid, nüüd tahab Saab omalt poolt midagi pakkuda. 9-5 Estate'i ülejäänud põhikonkurentideks saavad Audi A6 Avant ja BMW 5-seeria touring-versioonid.
  Tulevikus saab 9-5 Estate ka neljarattaveo, esialgu piirdutakse vaid traditsioonilise esirattaveoga.
  Kui varem tehti universaalid valmis n-ö kauba peale -- võeti sedaan ja pikendati selle salongi kuni auto lõpuni, siis viimastel aastatel hakatakse universaale välja töötama puhtalt lehelt. Ka Saab 9-5 Estate järgib sama printsiipi -- ehkki suur osa detaile on ühised sedaaniga, on kaht autot projekteeritud eraldi.
  Saabi seostatakse sageli pigem lennukite kui autodega ja omajagu on selleks põhjust (eriti Saabi armatuurlaua kujundusi meenutades).
  Saab 9-5 Estate'i pagasiruumi jaoks eeskuju võetud samuti just lennukitelt. Pagasiruumi põrandas kasutatakse lennukite salongidest ja pagasiruumidest tuttavaks saanud lukustussüsteeme, mis väldivad pagasi paigalt nihkumise auto pidurdamisel või avarii korral.
  Saab 9-5 Estate'i mootorivalikus on kaks neljasilindrilist (2,0 l, 150 hj ning 2,3 l, 170 hj) ning üks kuuesilindriline (3,0 l, 200 hj) jõuallikas. Kõik kolm on turbomootorid. Käigukast on kas viiekäiguline manuaal või neljakäiguline automaat.
  Eestisse peaks Saab 9-5 Estate jõudma eelseisval kevadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.