ÄP fototoimetus • 15. detsember 1998 kell 22:00

Eesti eksport soomlaste boikoti tõttu ei kannata

«Eesti kliente ei tohiks soomlaste boikott mõjutada, sest Taanist hakkab üks laev otse Muuga sadamasse käima,» ütles Eesti Merelaevanduse kommertsdirektor Jaan Kalmus. «Tõenäoliselt leiavad Eesti firmad alternatiivseid võimalusi, kuidas oma kaupu Euroopasse vedada.»

Kehra paberi- ja tselluloosivabriku ASi Horizon logistikajuht Erik Aavel ütles, et Kehra vabrik ei vea kaupa Merelaevanduse laevadega ja nendesse sadamatesse, mille töölised praegu streigivad.

Puidufirma ASi Adonis juhataja Indrek Mandre ütles, et ka tema firmat ei puuduta Soome sadamatööliste boikott kuidagi. «Me põhimõtteliselt ei aja soomlastega äri, ei müü ega osta neilt midagi,» ütles Mandre.

Paljassaare kalatööstuse peadirektori Jaan Jalakase sõnul veab tööstus kaupa Soome küll, aga kasutab selleks reisilaevu. «Külmutusautod sõidavad reisilaevale ja mingit laadimist sadamas ei toimu,» ütles Jalakas.

Ekspedeerimisfirma ASi ESTMA haldusdirektor Ülo Aunap ütles, et Soome sadamatööliste boikott ei muuda veotariife, sest boikott on laevaomanikevaheline asi. «Veotariifid on praegu paigas ja kaubaomanikele vastuvõetavad,» ütles Aunap. «Ei usu, et sadama-

tööliste boikott siin midagi muudaks.»

Autor: ÄP

Hetkel kuum