• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekomi aktsiate müügi kavatsuste protokoll kohtu all

  Tanel Järveti väitel on Eesti Telekomi aktsiamüüki puudutav valitsuse korraldus seadusevastane, kuna põhiseaduses on sätestatud, et riigivõimu teostatakse üksnes põhiseaduse ja sellega kooskõlas olevate seaduste alusel. Samas pole tema väitel üheski seaduses sätestatud, et valitsus saab heaks kiita või muul moel osaleda eraõigusliku juriidilise isiku börsil noteerimises ja sõlmida vastavaid kavatsuste protokolle.
  Eesti Telekomi aktsiate avalikku enampakkumist nõustav jurist Sven Papp ütles eile, et tema ei ole teadlik ühestki valitsuse käigust seoses Eesti Telekomi aktsiate müügiga, mis oleks seadusevastane. «Juhtub, et mõni inimene midagi vaidlustab, ilmselt on tema huvisid kahjustatud,» nentis Papp.
  Sven Papi kinnitusel on Järvet valesti aru saanud aktsiate avaliku müügi mõistest. «Eesti Telekomi aktsiad on riigi vara, valitsusel on õigus korraldada riigi vara müüki,» seletas Papp.
  Papp ütles, et halduskohtusse esitatud kaebuse tõttu ei jää Eesti Telekomi aktsiate avalik müük korraldamata. «Rohkem ei taha ma võimalikku kohtuasja kommenteerida,» lisas ta.
  Eesti Telekomi aktsiate avalik müük on planeeritud järgmisesse aastasse. 49 protsendi aktsiate müügi järel restruktureeritakse Eesti Telekom selliselt, et ASis Eesti Telefon ja ASis Eesti Mobiiltelefon 49protsendilist osalust omavad Soome Sonera ning Rootsi Telia saavad kokku 46,5 protsenti Eesti Telekomi aktsiatest. Skandinaavia sidefirmad omandavad ka õiguse osta juurde 2,5 protsenti Eesti Telekomi aktsiaid.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.