Väinu Rozental • 3. märts 1999 kell 22:00

Valga kütusefirmat ähvardab pankrot

Transoil Service'i põhivõlg maksuametile on 2,75 miljonit krooni. Maksuameti esindaja, Aivar Pilve advokaadibüroo advokaat Tarmo Pilve ütles, et võlgnik on alalistes makseraskustes. «Võlgnik pole suutnud maksuameti ettekirjutustest tulenevaid võlgnevusi likvideerima asuda,» lisas Pilve. «Maksuametile tekitas muret ka see, et võlgnik on sooritanud rida tehinguid, millega on teadlikult vähendanud firma vara.»

Transoil Service'i ajutise pankrotihalduri Kait Tiisleri hinnangul ületavad ettevõtte võlad 20 miljonit krooni. Peale maksuameti võlgneb Transoil Service üle 7 miljoni krooni Ühispangale, 1,5 miljonit krooni erastamisagentuurile ja üle miljoni krooni Ühisliisingule.

Transoil Service'i juhataja ja ainuomanik Raivo Paala väitis, et ettevõttel pole eelmise aasta lõpu seisuga riigivõlgu. Tema sõnul käib praegu halduskohtus mitu maksuvaidlust. «Kui halduskohus leiab, et maksuameti ettekirjutused on alusetud, on pankrotimenetlus algatatud ebaselge nõude alusel,» väitis ta.

Paala sõnul kaotasid kohalikud maksuametid mullu kuuekümnest kohtuvaidlusest nelikümmend. «Neist kümme on seotud Transoil Service'iga,» teatas ta.

Paala kinnitusel müüs ta eelmise aasta lõpus erinevatele investoritele maha Transoil Service'i tütarfirmad TSC Supermarketi, Transoil Marketi, TSC Terminali ja TSC Wesumat Balticu.

Valga maakohus arutab Transoil Service'i pankrotiasja 30. aprillil.

Hetkel kuum