Peaministrikandidaadid veetsid rahuliku päeva

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar sõitis valimistepäeva hommikul Tallinna oma talust Virumaal. «Võtsime tee äärest Viljaga koos maha veel mõned üles jäänud valimisplakatid,» ütles Savisaar. «Nii nagu ma neid oma käega maha võtsin, olen neid valimiskampaania käigus ise ka üles kleepinud.» Kodanikukohust käis Savisaar koos abikaasaga täitmas kell kolm päeval Nõmme gümnaasiumis. «Õhtuks jõuan Mercury'i hotelli, kus meie erakond valimistulemuste laekumist jälgib,» lausus ta. «Meile peaks sobima kõrge valimisaktiivsus, aga see oleneb nii ilmast kui inimeste tujust.»

Mõõdukate esimees Andres Tarand hakkas eile hommikul oma valimisjaoskonda Harju-Ristil sõitma juba poole üheksa paiku. «Tee oli vilets ja palju aega läks. Valisin ära ja käisin maakodust läbi, seal peab hakkama varsti kevadisi korrastustöid tegema,» märkis Tarand. Pärastlõunal seisis tal ees veel üks koosolek erakonnakaaslastega ja seejärel õhtu veetmine hotellis Park. «Närvis pole ma mitte üks raas, sest eks seda asja ole juba mitu korda tehtud,» väitis ta.

Reformierakonna esimees Siim Kallas jõudis koos abikaasa Kristiga oma valimisjaoskonda Viimsis kella 11 paiku hommikul. Päev kulus nõupidamistele, mis saab edasi pärast valimisi. «Ei ole täna tegelikult midagi erakordset või huvitavat toimunud, aga närv on siiamaani sees,» nentis Kallas eile õhtul enne valimistulemuste selgumist. Hääletustulemusi ootas Kallas koos erakonnakaaslastega restoranis Carina.

Hetkel kuum