Kristina Traks • 14 märts 1999

Tallegg saab USAst investori

Talleggi aktsiakapitali suurus on praegu 40 miljonit krooni, aktsiad kuuluvad peamiselt ettevõtte juhtidele. Talleggi aktsionärid otsustasid eelmise aasta lõpus laiendada aktsiakapitali 30 miljoni krooni võrra. 27. märtsi aktsionäride üldkoosolekul teeb ettevõtte juhatus ettepaneku emiteerida aktsiad USA finantsinvestorile.

«Ma ei saa avalikustada fondi nime, kuid sel nädalal tuleb ilmselt kokkulepe, et nad tulevad investoriks,» ütles Talleggi finantsdirektor Juta Karja.

Talleggi peadirektor Ants Käsper ütles, et ettevõttel on vaja investeerida euronõuete täitmisse, kuid kohalik raha on selleks liiga kallis. «Meil on juba laenud peal ja lisalaenude võtmine poleks mõttekas,» ütles Käsper. «Investeerida aga on vaja, sest Euroopaga liitumise ajaks peab ettevõte korras olema.»

Juta Karja sõnul vajab Tallegg kuni 200 mln krooni, et täita kõiki euronõudeid.

Talleggi eelmise aasta käive oli 287 ja kasum 5,1 miljonit krooni. Ettevõte 1997. aasta käive ja kasum olid vastavalt 221,3 ja 7,1 miljonit krooni. «Sel aastal me ilmselt käivet suurendada ei suuda,» ütles Käsper. «Munade müügis tuleb võistelda odavate Läti munadega ja kanaliha müügis importlihaga.»

Hetkel kuum