4. aprill 1999 kell 22:00

Rakveres puudus odavatest eramutest

- keskmises korras ühetoaline

korter -- 35 000--50 000 krkahetoaline korter Lennuki

linnaosas -- 40 000 krheas korras kolmetoaline

korter -- kuni 180 000 krkeskmises korras viilkatusega

maja -- 200 000 kräripindade rent kesklinnas -- kuni 150 kr/m²

Kinnisvarahinnad on Rakveres jäänud hoolimata turu elavnemisest sügisesele tasemele.

Tehingute arv on suurenenud ja müügiperioodid lühenenud, kuid Uus Maa hindaja Tõnu Kuhi sõnul buumist siiski rääkida ei saa. Korterid on peaaegu kogu linnas ühes hinnaklassis. Äärelinna korterite kauguse kesklinnast kompenseerib nende hilisem ehitusaasta.

Odavamalt saab korteri osta vaid Lennuki tänava piirkonnas. Selles endises sõjaväelinnakus maksab kahetoaline korter sama palju kui kesklinnas ühetoaline, s.o keskmiselt 40 000 krooni.

Eramuturul on kõige suurem puudus 1960.--70. aastatel ehitatud viilkatusega majadest hinnaklassis 200 000 krooni. Kui selline maja Rakveres müüki tuleb, siis ostja leidmisega tavaliselt probleeme ei teki.

Äripindade turul on Tõnu Kuhi sõnul märgata tendentsi, et mitmed väiksemad ärid on tegevusest loobunud ning äripindade pakkumine on seetõttu suurenenud. Eelkõige kehtib see trend äärelinna kohta, olulist hinnamuutust pole siiski toimunud. Teatud hinnalangus võib tulla siis, kui kinnisvaraturule jõuavad pärast pankrotimenetlust EVEA Panga ja Maapanga hooned.

Rakvere eramuturul on kõige nõutavam kaup ligikaudu 200 000 krooni maksvad keskmises korras majad.

Hetkel kuum