Kadi Heinsalu • 13. aprill 1999 kell 22:00

Laari nõunikuks aadete pärast

Kersti Kaljulaid (29) lõpetas 1992. a Tartu ülikooli loodusteaduskonna geenitehnoloogia erialal cum laude. 1998. aastal lõpetas TÜ Avatud Ülikooli intensiivkursuse ärijuhtimise erialal, jätkab ärijuhtimise magistriõppes.

Kaljulaiu eelmise tööandja, Hansabank Marketsi investeerimispanganduse osakonna juhataja Kristel Tummi sõnul on Kaljulaid väga töökas, aktiivne ja tunneb hästi Eesti ärimaastikku. Kaljulaid on tugev praktik, kes teab hästi just majanduselu praktilist poolt, märkis Tumm.

Kes tegi pakkumise asuda majandusnõuniku kohale ja miks te nõustusite?

Ettepaneku tegi peaministri büroo juhataja Mati Maasikas, kellega olin varem üks kord põhjalikult vestelnud Ida-Virumaa ettevõtluse arenguprobleemidest. Mõtlesin ööpäeva ja võtsin pakkumise vastu eelkõige aatelistel kaalutlustel. Kui tehakse pakkumine tulla peaministri majandusnõunikuks, siis ei saa hoolida sellest, et see tähendab suuremat töökoormust ja väiksemat palka.

Millised on teie täpsed tööülesanded?

Ma arvan, et mingit täpset tööülesannete jaotust ei tule. Kõik küsimused, mis puudutavad majandust või millega tegelemine tingib mingeid avaliku sektori kulusid -- selliste asjade otsustamisel tuleb peaministrile hankida vajalik info ja see koondada. Tuleb välja otsida oluline ja teha see n-ö kiiresti tarbitavaks. Üks minu ülesanne on potentsiaalsete välisinvestoritega suhtlemine.

Mis oli esimene töö, mis peaminister teile andis?

Tänase valitsuse istungi materjalide kommenteerimine peaministrile.

Kas olete kunagi töötanud ka oma erialal geenitehnoloogia vallas?

Mind võib kindlasti lugeda «majanduspõgenikuks». 1993. a sündis mul poeg ja kui 1994. a uuesti tööle läksin, siis ei oleks mitte kuidagi olnud võimalik toetada eesti teadust oma tööjõuga.

Oma karjääri teadlikult planeerima hakkasin siis, kui läksin Hoiupanka.

Hetkel kuum