Kristi Malmberg • 14. aprill 1999 kell 22:00

Valimiskomisjon nõuab täpsustavaid andmeid

Täiendavaid andmeid tehtud kulutuste ja kasutatud vahendite päritolu kohta peavad valimiskomisjonile 21. aprilliks esitama Maarahva erakond, Mõõdukad, Vene erakond Eestis, Põllumeeste Kogu, Eesti Sinine erakond, Eesti Kristlik Rahvapartei ja üksikkandidaat Ülo Siinmaa.

Valimiskomisjoni pressiesindaja Kristiina Herodese sõnul on tegemist tehniliste täpsustuste ja ebakorrektsuste lihvimisega.

«Meie sponsorfirmade tausta ei kontrolli, meid huvitab, et tulude ja kulude pool kattuks ning aruanne oleks korrektselt vormistatud,» selgitas Herodes.

Kuigi aruannete esitamise tähtaeg oli juba teisipäeva õhtu, polnud eile õhtuks valimiskomisjoni laekunud aruanded Arenguparteilt ja neljalt üksikkandidaadilt. Herodese sõnul peab valimiskomisjon selles osas pöörduma politsei poole, sest nemad ise ei saa karistusi määrata. Valimisaruande esitamata jätmine on haldusõigusrikkumine, mida karistatakse rahatrahviga.

Hetkel kuum