• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majanduskasvu aeglustumine ajutine

  Budapesti pank on selle aasta majanduskasvu ennustust alandanud 5,1%-lt 3,5--4%-le, kuid peab seda trendi ajutiseks. Panga peaökonomisti Peter Bihari hinnangul jätkub sel aastal kaubandusbilansi ja jooksevkonto defitsiidi kasv, kuid need jäävad «talutavuse piiridesse».
  Budapesti panga prognoosi kohaselt kasvab väliskaubandusbilansi puudujääk mulluselt 2,7 mld dollarilt 3,4--3,7 miljardile ning jooksevkonto defitsiit 2,2 mld dollarilt 2,9 miljardile. Bihari sõnul aitasid 1998. a otsesed välisinvesteeringud katta umbes kaks kolmandikku impordist, kuid tänavu ainult pool. «Ülejäänu tuleb finantseerida kas suuremate välislaenude või portfellinvesteeringutega. Järelikult on ülimalt tähtis taastada välisinvestorite usaldus,» lisas ta. Investorite usaldust lisavate abinõude seas mainis ta intressimäärade kõrgel hoidmist, valitsuse usaldusväärset majanduspoliitikat ning forindi liugkursimehhanismi säilitamist.
  Ungari aastainflatsiooniks ennustab Budapesti pank 9,6%, võrreldes 1998. a 14,3 protsendiga. Valitsuse prognoos on 9%.
  SEBi analüütik Ando Muldre oletab, et ELi kahaneva nõudluse tõttu võib kahaneda Ungari eksport, ent selle peaks tasakaalustama jätkuvalt tugev kodumaine nõudlus. Ta lisab, et koos Eestiga on Ungari üks paremini ettevalmistatud riike ELi astumiseks.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Riigikontroll: Rail Baltic on ajast maas, kulud suurenevad
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.