• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid usuvad hinnatõusu

  Äripäeva vahendatud maaklerite prognoosid Tallinna börsi arengu kohta järgmise kaheksa ja poole kuu jooksul viisid suurema osa aktsiate hinnad eile tublisti ülespoole. Telekomi aktsia nõrkus hoidis ÄP indeksi siiski paigal -- päevaga vaid +0,02%, 341,30 punktile.
  Vaatamata prognoosi põhjustatud elevusele jäi kauplemine börsil siiski loiuks ja börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 182 tehingus tagasihoidliku 12,61 miljoni kroonini.
  Eile oli edukaim börsil pangasektor, mis prognooside järgi peaks seda olema ka aasta lõpuks. Pangasektori kolm aktsiat tegid eile keskmiselt 2,2% tõusu. Edukaim oli 4,6 protsendiga Optiva Panga aktsia, järgnes 3,4 protsendiga Ühispanga aktsia ja 1,8 protsendiga Hansapanga aktsia.
  Halva üllatusena liikus positiivselt meelestatud turul langussuunas Telekomi aktsia, jätkates nii viimastel päevadel välja kujunenud trendi. Eilne kauplemise liider (35 tehingut ja käive 4,66 mln kr) Telekomi aktsia kukkus päevaga 1,42%.
  On selge, et Eestis eile erilist huvi Telekomi aktsia vastu polnud, sest kes siis ikka soovib osta aktsiat, mis prognooside kohaselt ei luba turu teiste liideraktsiatega samaväärset teenistust. Huvitav on, et langus kestis ka Londonis, mis ei tohiks Eesti maaklerite ütlustest kuigivõrd mõjutatud olla. Seega on karta, et Telekomi langus võib järgnevatel päevadel kesta. Arvata võib, et tugevam vastupanu tekib kindlasti 100 kr tasemel.
  Täna lisab kindlasti ärevust eilne Helsingi börsi rohkem kui 4protsendine kukkumine. Kardetakse, et sellel võib mõju olla ka Eesti aktsiaturule. Kuna Helsingi börsi viis langusele sealne liideraktsia Nokia, mis oli mõjutatud öisest kukkumisest Ühendriikides NASDAQil, ja arvestades, et Tallinna börsi ainus tehnoloogiaaktsia Pennu on suhteliselt vähetähtis tegija, pole otsene mõju kuigi tõenäoline. Kahtlemata annab kukkumine NASDAQil aga märku kainenemisest USA aktsiaturgudel, mis võib kanduda ka mujale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,