• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sisetehingud teevad kahju panga mainele

  Kolme MeritaNordbankeni Rootsis töötavat aktsiamaaklerit kahtlustatakse sisetehingus seoses Rootsi turvafirma Securitase ja Ameerika Pinkertoni tehinguga kaks kuud tagasi. «Info kuriteokahtluste kohta teeb meid väga kurvaks. Siiski peab meelde tuletama, et maaklereid pole veel süüdi tunnistatud,» ütles MeritaNordbankeni infojuht Lars Thalén. Ta ei soovi asja lähemalt kommenteerida, kuid tunnistab, et sellised juhtumid kahjustavad panga mainet isegi juhul, kui maaklerite õigusrikkumine tõestust ei leia.
  Securitase juhtum on suurim Rootsis päevavalgele tulnud sisetehing, milles on kokku kümme kahtlusalust -- üks Den norske Banki ja kolm MeritaNorbankeni maaklerit ning kuus varahaldusfirma Matteus töötajat. Securitas ostis Pinkertoni veebruari lõpus, info tehingu kohta lekkis turgudele aga varem.
  Nüüdne sisetehingukahtlus MeritaNordbankeni suhtes on juba teine lühikese aja jooksul. Veebruari algul selgus, et üks Norbanken Investi maakler oli seadusevastaste tehingutega kaotanud 520 miljonit Eesti krooni panga raha ning teda süüdistatakse petmises. Lars Thalén ei usu, et juhtumid on omavahel seotud. Tegemist olevat vaid õnnetu kokkusattumusega.
  Seoses sisetehingute avastamisega on pangas käimas laialdane sisemine uuring, mis peagi valmib. Selle alusel teeb pank vajaduse korral muudatusi oma turvasüsteemides.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.