• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõrk Telekom hoiab turgu paigal

  Eilne kauplemispäev Tallinna börsil endaga midagi põrutavat kaasa ei toonud. Aktsiate hinnad liikusid erisuunaliselt ja selget trendi turul ei tekkinud. ÄP indeks langes päevaga 0,11% võrra ja lõpetas börsipäeva 345,34 punktil.
  Turul võis juba mitmendat päeva järjest jälgida situatsiooni, kus pangaaktsiad püsivad tugevad ja liiguvad vaikselt üles, samal ajal kui Telekomi aktsia hind vajub vaikselt ja hoiab indeksit paigal.
  Vaatamata sellele, et möödunud nädalal pangasektorit üleval hoidnud tugev huvi Ühispanga aktsia vastu Helsingis eile oluliselt vaibus, ulatus Helsingis ja Saksamaal Ühispanga aktsia käive päeva kokkuvõttes veidi üle kahe miljoni krooni. Kusjuures Helsingis hind langes paarikümne sendi võrra, Saksamaa börsidel aga kerkis samapalju. Tallinnas tegi Ühispanga aktsia 3,15 mln kroonise käibe juures 1,48protsendise tõusu, 27,4 kroonile.
  Enimkaubeldud väärtpaber oli eile börsisüsteemis Hansapanga aktsia, mis kvartaliaruannete ootuses püsib tähelepanu keskmes kindlasti ka täna. Aktsia hinnas olulist muutust siiski ei toimunud -- +0,29%, 86,75 kroonile.
  Teine teravama tähelepanu all olev aktsia on täna kindlasti Norma. Turvavöödetootja aktsiat hakkab mõjutama kaks sündmust: esiteks kaubeldakse täna aktsiatega, mis ei oma enam õigust kolmekroonisele dividendile ja see peaks aktsia hinda samavõrra langetama. Teise tegurina on Norma lubanud avaldada oma kvartaliaruanded, mis peaks andma võimaluse hinnata varem teatatud korraliku kasumi allikaid ja näha, kuidas on lood debitoorse võlgnevusega. Norma uudise puhul on oht muidugi selles, et positiivsed arengud on ilmselt hinnas juba kajastunud ja olulist mõju aktsia hinnale on võimalik jälgida ilmselt vaid millegi ebameeldiva selgumisel.
  Telekomi aktsia jätkas eile õhtul Londonis kukkumist, jõudes juba 100--102 kroonile. See annab põhjust prognoosida Telekomi aktsia hinna kukkumist täna alla 100 kr taseme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.