3. mai 1999 kell 22:00

Relvaäri kohtuprotsess lükkus edasi

Kriminaalasi puudutab ASi Arguste relvatehinguid, kus Poolast Gdynia linnast liikus süüdistuse kohaselt Eestisse vähemalt 12 000 TT-püstolit ja suur hulk padruneid.

Kaitsepolitsei esitatud süüdistuse kohaselt müüs Arguste juhatuse esimees Ardi Sild 1994. a jaanuaris ja veebruaris tulirelvi ja laskemoona ASi Taim juhatuse esimehe nimel tegutsenud Kalev Arusoole, Kaido Taimele ja Avo Tölptile, kes omandasid relvad ja laskemoona ilma loata ja müüsid edasi. Eeluurimisega suutsid kaitsepolitsei ja Poola eriteenistuse töötajad välja selgitada kõik teed, mil moel relvad Poolast Eestisse sattusid.

Kaitsepolitsei andmeil ajasid 1994--1996 Eestist Poola relvakaupmeestega äri kaks seltskonda Argustega seotud isikud ja Tallinna kriminaalpolitsei komissari Veiko Kulla venna Valdo Kullaga seotud inimesed.

Autor: BNS

Hetkel kuum