• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurol on taas nõrkusperiood

  Euro kurss langes eile juba teist tööpäeva järjest, sest õnnetu USA raketitabamus Hiina saatkonnahoonele lükkas rahu saavutamise võimaluse regioonis taas kaugemale. Samas kerkisid Wall Streetil aktsiate hinnad ja võlakirjade tulusus. Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas reedel uuel rekordtasemel. USA riiklike 10aastase lunastamistähtajaga võlakirjade ja Saksamaa analoogiliste võlakirjade tulususe vahe on sel aastal kahekordistunud ning ulatus reedel 162 baaspunktini, mis on viimase kümne aasta suurim.
  Kuna Ameerika Ühendriikide majandus on selle aasta esimese kvartali jooksul arenenud eurotsooni majandusest kiiremini, on ka inflatsiooniline surve rahaliidu liikmesriikide majandusele väiksem, mis omakorda ongi surunud Euroopa võlakirjade tulususe alla. Investoreid huvitab aga eelkõige tulu kasvatamine, mistõttu ka huvi dollaripõhjaliste väärtpaberite ja dollarite vastu järjest kasvab. Tasakaalustavaks faktoriks on aga euro madal kurss käesoleval momendil. Oma sünnist saati (selle aasta algul) on euro nõrgenenud dollari suhtes umbes 8 protsenti. Võimalikud halvad uudised teiseltpoolt Atlandi ookeani (näiteks ülehinnatud aktsiate tugev korrektsioon) hoiab investorite huvisfääris ka Euroopa ühisraha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.