• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ootamatu maksurisk ohustab Tallinna Sadama kasumit

  Nõukogu arutas eile uue juhatuse esitatud infot ettevõttes avastatud maksuriskist, mis seab kahtluse alla sadama 1998. aasta esialgsed majandustulemused ning ka tänavuse aasta esimese kvartali tulemused, teatas Ruben.
  Maksurisk on Rubeni sõnul tekkinud seoses kaubatasu käibemaksuga perioodil september 1996 -- aprill 1999.
  Tallinna Sadama finantsdirektor ja endine juhatuse liige Märt Tomson kinnitas, et juhatus ei püüdnud tekkinud maksuriski nõukogu eest varjata. Uue nõukogu ametisse astumisel tekkis ettevõtte juhatusel tema sõnul esimene võimalus sellest nõukogu teavitada.
  Tomsoni sõnul tekkis Tallinna Sadamal 60 mln kroonine maksurisk seoses rahandusministeeriumi määruste, mis lubavad käibemaksu 0-määra, eri tõlgendustega.
  Ettevõtte juhatus oli tekkinud arusaamatusest käibemaksu tasumisel teavitanud rahandusministeeriumi ja audiitoreid, et saada olukorrale õiguslik hinnang. Tänavu aprillis sai juhatus ministeeriumilt vastuse, mis ei eitanud käibemaksu määramisel eri tõlgenduste võimalust, märkis Tomson. Ta kinnitas, et juhatusel ei olnud kavatsust maksuriski nõukogu eest varjata.
  Tallinna Sadama eelmise aasta auditeerimata 160 mln kroonine kasum võib seega väheneda 60 mln krooni võrra.
  Nõukogu volitas juhatust jätkama majandustulemuste täiendavat ekspertiisi ning jättis esimese kvartali majandustulemused kuni asjaolude täpsustumiseni kinnitamata.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.