ÄP fototoimetus • 12. mai 1999 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopas palju mobiiltelefone

See uudis teeb kindlasti rõõmu nii Ericssonile kui ka Nokiale, mis on Euroopa mobiiltelefoniturul suurimad tootjad. Euroopa abonentide aastane kasv 70% tähendab seda, et kasvab nõudlus nii mobiiltelefonide kui ka mobiilsüsteemide järele.

Kuigi Euroopa oli 1998. a maailma kiiremini kasvav mobiiltelefoniturg, on praegune kasvutempo jälle rekordiline. Euroopas on nüüd kokku 103 mln mobiiltelefoni. Ehkki mobiiltelefone on arvuliselt kõige rohkem Itaalias -- 22,2 mln --, on telefonide suurem tihedus Põhjamaades, kes kõik 5, alates Soomest ja lõpetades Taaniga, on tabeli tipus. Eesti on jõudnud Lääne-Euroopa tasemele, jäädes veidi maha Saksamaast: Saksamaal on 100 elaniku kohta 19 ja Eestis 18 mobiiltelefoni.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt