Viktoria Korpan • 16. mai 1999 kell 22:00

Kohila paberivabriku müük lükkub edasi

«Kõigi nelja pakkujaga jätkame läbirääkimisi,» kinnitas pankrotihaldur Andres Alaver. «Vara ei jää müümata.» Paberivabriku müügist teenitava rahaga saab rahuldada täielikult vaid erastamisagentuuri 1,6 mln kroonise nõude ja osa võlast suurima võlausaldaja Ühispanga ees, kelle kogunõue on 28 mln krooni. Ühispanga laenu pandiks olid tööstushooned, seadmed ja maa.

Üks pakkujaid on Norra kontserni tütarettevõte, endine Walki Paberisto AS ehk Lindegaard Eesti AS, kelle huvi on tingitud emafirma Lindegaard ASA soovist oma tegevust Eestis laiendada. Lindegaard Eesti lubab vabriku omanikuks saades säilitada praegused sada töökohta.

Pakkujate hulgas on firma, kes kavatseb rajada Kohilasse kütuseterminaali ja on huvitatud vabrikule kuuluvast 2,5km raudteeharust ja 10ha tühermaast. Paberivabriku vara vastu tunneb huvi ka üks Peterburi paberitööstuse ettevõte, mille esindaja saabub lähiajal varaga tutvuma.

Kohila paberivabriku pankrot kuulutati välja märtsis, vabrikul on ligi 42 mln krooni võlgu. Võlanõuete esitamise tähtaeg on 17. mai.

Hetkel kuum