• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lacto jätab väikestele tootjatele piima eest maksmata

  OÜ Kelko juhataja Rein Järviste ütles, et osa piimatootjaid said Lactost viimati piimaraha eelmisel sügisel. «Lacto meeste enda jutu järgi nad piimarahade arvel ei ehita, aga kuhu see raha siis kaob,» ütles Järviste.
  Paarikümmet lüpsilehma pidava Ristimati talu peremees Mati Radiko ütles, et viimane rahaülekanne Lactost tuli oktoobris. «Küsisime neilt, miks nad ei maksa, ja vastus oli, et nad hakkavad juba novembri raha üle kandma,» rääkis Radiko.
  TÜ Haimre Mõis juhataja Nuudo Ainumäe sõnul venib maksmine tootjatele igal pool, mitte ainult Lactos. «Eks tuleb käia oma raha nõudmas, vaikselt oodates ei saa midagi,» ütles ta.
  Suurematele piimatootjatele maksab Lacto riigigarantiiga faktooringuskeemi kasutades.
  Rapla maakonna maksuameti direktori kohusetäitja Reeli Kaaruse sõnul kurdavad piimatootjad, et nad ei saa makse maksta, sest pole Lactost piimaraha kätte saanud. «Mõned on isegi pakkunud, et toovad meile piima,» ütles Kaarus. «Ju Lacto meestel sellepärast raha pole, et nad praegu tööstust ehitavad.» Tema sõnul on maksuamet suuremate võlglastega saanud kokkuleppele võlgade ajatamise osas ning pankrotti ajamist püütakse siiski vältida.
  ASi Lacto varumisdirektor Väino Antons vastas küsimusele, et miks Lacto sügisest saadik pole osale piimatootjatele piima eest maksnud, et ettevõte kannab praegu üle novembri ja detsembrikuu piimaraha.
  Kuu pärast avab Lacto uue 120 mln krooni maksma läinud piimatööstuse. Eelmise aasta lõpus avas Lacto uue pulbritehase, mille toodangut turustab ettevõte Kesk-Aasias. Lacto juhid on varem kinnitanud, et piimatööstust ei ehitata piimaraha arvel, vaid Hansapangast võetud laenu abil.
  Lacto sai esimese piimatööstusena hakata kasutama riigigarantiiga faktooringuskeemi. Põllumajanduse ja maaelu krediteerimise fondi finantsdirektori Ardo Nõmme sõnul pole Lactol seni faktooringu tagasimaksmisega probleeme olnud. Faktooringut kasutavad piima eest maksmisel ka ühistu E-Piim ja AS Võru Juust.
  Piimatootjatele maksmisega venitavad ka teised tööstused ja tootjatega on sõlmitud lepingud, kus maksetähtajad on kolm kuud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.