Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lacto jätab väikestele tootjatele piima eest maksmata

  OÜ Kelko juhataja Rein Järviste ütles, et osa piimatootjaid said Lactost viimati piimaraha eelmisel sügisel. «Lacto meeste enda jutu järgi nad piimarahade arvel ei ehita, aga kuhu see raha siis kaob,» ütles Järviste.
  Paarikümmet lüpsilehma pidava Ristimati talu peremees Mati Radiko ütles, et viimane rahaülekanne Lactost tuli oktoobris. «Küsisime neilt, miks nad ei maksa, ja vastus oli, et nad hakkavad juba novembri raha üle kandma,» rääkis Radiko.
  TÜ Haimre Mõis juhataja Nuudo Ainumäe sõnul venib maksmine tootjatele igal pool, mitte ainult Lactos. «Eks tuleb käia oma raha nõudmas, vaikselt oodates ei saa midagi,» ütles ta.
  Suurematele piimatootjatele maksab Lacto riigigarantiiga faktooringuskeemi kasutades.
  Rapla maakonna maksuameti direktori kohusetäitja Reeli Kaaruse sõnul kurdavad piimatootjad, et nad ei saa makse maksta, sest pole Lactost piimaraha kätte saanud. «Mõned on isegi pakkunud, et toovad meile piima,» ütles Kaarus. «Ju Lacto meestel sellepärast raha pole, et nad praegu tööstust ehitavad.» Tema sõnul on maksuamet suuremate võlglastega saanud kokkuleppele võlgade ajatamise osas ning pankrotti ajamist püütakse siiski vältida.
  ASi Lacto varumisdirektor Väino Antons vastas küsimusele, et miks Lacto sügisest saadik pole osale piimatootjatele piima eest maksnud, et ettevõte kannab praegu üle novembri ja detsembrikuu piimaraha.
  Kuu pärast avab Lacto uue 120 mln krooni maksma läinud piimatööstuse. Eelmise aasta lõpus avas Lacto uue pulbritehase, mille toodangut turustab ettevõte Kesk-Aasias. Lacto juhid on varem kinnitanud, et piimatööstust ei ehitata piimaraha arvel, vaid Hansapangast võetud laenu abil.
  Lacto sai esimese piimatööstusena hakata kasutama riigigarantiiga faktooringuskeemi. Põllumajanduse ja maaelu krediteerimise fondi finantsdirektori Ardo Nõmme sõnul pole Lactol seni faktooringu tagasimaksmisega probleeme olnud. Faktooringut kasutavad piima eest maksmisel ka ühistu E-Piim ja AS Võru Juust.
  Piimatootjatele maksmisega venitavad ka teised tööstused ja tootjatega on sõlmitud lepingud, kus maksetähtajad on kolm kuud.
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Väljaspool börsi laiub suur ja salapärane maailm
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Selgusid värsked aasta ajakirjaniku nominendid
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.

Olulisemad uudised

Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.