• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Föderaalreserv lõi pretsedendi

  USA Föderaalreservi monetaarpoliitikat kujundava vabaturukomitee teisipäevaõhtune istung jättis keskpanga lühiajaliste laenude intressi 4,75 protsendi tasemele. Samas lisas Fed oma avalduses, et keskpank on valmis seda vajaduse korral tõstma.
  Teisipäevane avaldus oli keskpanga ajaloos pretsedenditu, esmakordselt vihjati Fedi võimalikule edasisele tegevusele vahetult pärast koosoleku lõppemist. Seni oli avalikkusel võimalik taolist informatsiooni saada pärast koosoleku protokolli avaldamist, mis toimus kuus või enam nädalat hiljem. Juba aasta algul teatas Föderaalreserv oma tegevuse läbipaistvuse suurendamisest ning monetaarpoliitika muutuste kohesest teadaandmisest.
  Fedi teisipäevase otsuse tausta ilmestab Ühendriikide kiire majanduskasv. Sisemajanduse kogutoodang on kasvanud viimase 6 kuu jooksul 5% aastas, tööpuudus on langenud viimase 30 aasta madalaimale tasemele -- 4,3 protsendini. Kuni teisipäevase istungini keskpank inflatsioonilise riski pärast erilist muret ei tundnud. Kuid möödunud nädalal sai hoiatavaks signaaliks tarbijahinnaindeksi ootamatult suur (0,7%) kasv aprillis, mis on viimase 9 aasta suurim. USA liigub taas üle pika aja inflatsioonilisse majandusse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.