• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Esimene kvartal Telekomile edukas

  Taas sai kinnitust, millist osa omavad välisinvestorid Eesti aktsiaturul. Tegelikult oleks võib-olla isegi õigem öelda: millist osa mängivad Eesti investorid.
  Nelipühade tõttu oli eile suletud enamik Euroopa börsidest, Tallinna börs seega kohalike investorite päralt. Eesti investorite ühiste jõupingutuste tulemusel ulatus börsisüsteemi päevakäive 7,41 miljoni kroonini ja ilmselt see ongi tase, kui palju kohapeal börsihuvilist raha päevas keskmiselt liikvel on.
  ÄP indeks liikus kesisest kauplemismahust hoolimata vaikselt ülespoole ja sulgus päeva lõpul 358,13 punktil ehk 0,63% reedesest sulgemistasemest kõrgemal. Erilist veenvust ja jõudu börsi liikumises siiski hetkel tunda pole ja olematud käibed sisendavad jätkuvat ebakindlust.
  Ühena vähestest Euroopa börsidest oli eile siiski avatud Londoni börs, millel oli Telekomi aktsia kaudu Tallinna börsile küllalt määrav mõju. Reede õhtul tõusval trendil sulgenud Telekomi aktsia tegi eile hommikul järsu kukkumise 110,5 kroonile, jäädes sama hetke hinnast Tallinnas siiski krooni võrra kõrgemale.
  Lisaks kauplemisele Londonis hakkab täna hommikul Telekomi aktsia hinda mõjutama ka eile pärast Tallinna börsi sulgemist avaldatud I kvartali konsolideeritud majandusaruanded. Positiivse poole pealt hakkab silma, et Telekom on aasta taguse perioodiga võrreldes kasvatanud käivet ca 18% võrra. Veidi vähem meeldiva asjaoluna tuleb tunnistada aga kasumi langust -- koos vähemusosaga ehk uue struktuuri järgi 9,5% ja ilma vähemusosata koguni 21,7%.
  Üldiselt proportsioonis liikunud kulude ja tulude juures hakkab kasumi languse tekitajana silma eeskätt põhivara kulumi ligi 50protsendine kasv. Sellist hüpet on väljastpoolt ettevõtet raske seletada, kuid põhimõtteliselt ei oma see, millise normi järgi kulumit arvestatakse, ettevõtte edukuse seisukohast ka erilist tähtsust. Rahavoogusid võrreldes on näha, et rahavoog äritegevusest on ca 20% suurem kui mullu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.