Kristina Traks • 24. mai 1999 kell 22:00

Keskturu omanik lubab turu korda teha

«Alustame töödega kohe, kui linnavolikogu on turu müügi eelnõu heaks kiitnud,» ütles Turukaubanduse ASi juhataja Tiiu Serka. «Turu peahoone on avariiohtlik, maa on vaja erastada, turu plats asfalteerida ja kanalisatsioonitrassid välja vahetada,» rääkis ta.

Serka sõnul pole vähemalt esialgu plaanis Keskturul rendihindu tõsta. «Kui aga peahoone renoveeritud, on küll võimalik, et rendihinnad tõusevad,» lausus Serka.

Keskturu suurematele rentnikele kuuluv Turukaubanduse AS on lubanud kuni 2003. aastani turule investeerida 20 miljonit krooni. «Üritame ka pankadest raha saada ja kasutame omafinantseeringut,» lausus Serka.

Turukaubanduse ASi pakutud ostuhind Keskturu aktsiate eest oli 16 miljonit krooni. Tallinna linnavaraameti juhataja Rene Kuulmann ütles BNSile, et Turukaubanduse pakkumus oli selgelt parem. Ajakirjanduse andmeil oli ärimees Meelis Laoga seotud OÜ Rivington Haldus valmis turu eest maksma 15,1 mln krooni, kuid pakkumus ei sisaldanud investeerimiskohustust.

Kaks aastat tagasi toimunud Keskturu erastamiskonkursil tõusis hind 30 miljoni kroonini, kuid konkurss tühistati. Tookord leidis linnavarakomisjon, et turgu erastada soovinud Mati Kebina pakutud 20 miljoni krooni suurune investeering on liiga väike ning teise pakkuja Tiiu Silvese pakutud 125 miljonit krooni ebareaalne.

Linnavaraamet valmistab järgmise nädala linnavalitsuse istungiks ette linnavolikogu otsuse eelnõu, mis tunnistab Turukaubanduse ASi erastamiskonkursi võitjaks.

Hetkel kuum