• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar kerkis üle 15 krooni

  Eesti Pank fikseeris eile dollari kursiks 15,00877 krooni, mis on kolmas kord krooni ajaloo jooksul, mil Ühendriikide valuuta maksab üle 15 krooni. Varem on dollari kurss nii kõrgelt fikseeritud 6. ja 7. augustil 1998.
  Eesti Panga kõrge dollari kurss on otseselt seotud Euroopa ühisraha nõrgenemisega uuele ajaloo madalaimale tasemele kaks päeva järjest. Eile langes euro kurss 1,0413 dollarini, mis teeb Ühendriikide valuuta kursiks 15,0260 dollarit.
  Ühisraha hakkas kiirelt nõrgenema pärast seda, kui valuutaturud olid ära tabanud rahaliidu liikmesriikide kõrgete rahandus- ja pangandustegelaste muretust euro kursi langemise suhtes. Kuigi kolmapäeva õhtuks oli ühisraha nõrgenenud oma esimese kauplemispäevaga võrreldes (4. jaanuar) 12 protsenti, väitis Euroopa keskpanga president Wim Duisenberg, et euro kurss on «üldiselt stabiilne». Itaalia välismiminister Lamberto Dini väitis koguni, et pole põhjust muretseda ning tarvidust interventsiooni järele pole. Muretuse põhjus on seletatav Euroopa eksportkaupade konkurentsivõime suurenemisega, mis on hädavajalik Vana Maailma madalseisus oleva majanduse turgutamiseks. Eile õhtuks oli dollari kurss nõrgenenud 14,9886 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tuntud ehitusfirma käive langes suurelt
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.