• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saeveski jätab viimistluse ostjale

  Nõmmel juba kolmanda uue kortermaja müügiedu seletab arendaja ruutmeetri madala müügihinnaga, siseviimistluse peab ostja oma kulul teha laskma.
  Ehituse algusest saadik korterite ruutmeetri maksumust 9900 krooni juures hoidnud LVM Kinnisvara juhataja Veiko Murruste märgib ostupraktika põhjal, et langenud turul on olulisim soodne hind. Tema sõnul on projekt edukas tänu vabaplaneeringule ning vaiksele ja privaatsele piirkonnale kesklinna piiril, kus on palju eramuid ja metsa.
  «Ruumilahendust kavandades pöörasime tähelepanu ratsionaalsust ja funktsionaalsust hindavale ostjale -- oleme vältinud ballastpindu ja toreduselemente,» kinnitab Murruste. «Ostja jaoks pole probleem mitte ruutmeeteri hind, vaid elamispind, mida ta ostab.»
  Arhitekt Signe Olopi sõnul oli hoone hinnaklass rangelt reglementeeritud: «Oleks see olnud kesklinna maja, oleks ehitus arhitektuursed detailid välja kannatanud.» Tal on kahju hinna tõttu projektist välja jäänud raudbetoonist keerdtreppidest.
  Viilkatusega neljakordse hoone arhitektuur aimab järgi ümberkaudseid hooneid ja moodustab LVM Kinnisvara varasemate eri kruntidel asuvate kortermajadega ühe ansambli.
  Arhitektuurse lahenduse, korterite ruumiprogrammi ja materjalivaliku osas oli kinnisvaraarendajal kasutada tagasiside eelmiste korterelamute näol. Varasematest projektidest lähtuvalt on enamik kortereid kahe-kolmetoalised. Teine korrus on pea tervenisti ühe- ja kahetoaliste korterite päralt. Senise kogemuse põhjal oletab Murruste, et elektriküttel korterite keskmine kommunaalkulu on aastas 10--12 kr/m².
  LVM Kinnisvara pole ehitanud arhitektuurselt igavaid hooneid. Arhitektuurse lahenduse tingis seekord ruudukujuline krunt, mis tuli täis ehitada optimaalse mahuga. Hoone kõrguse tingisid kõrvalolevad ehitised.
  Äriplaanilt sarnaneb Saeveski projekt teistele kinnisvaraarendusprojektidele. Ostja valib ise korteri siseviimistluse ja ruumipaigutuse ning tellib need meie kaudu või omal käel. Korterivälised üldkasutatavad ruumid on sajaprotsendiliselt valmis. Korterite sisse on viidud kommunikatsioonide ühendusotsikud. See on väga paindlik ja ostjatele vastuvõetav lahendus. Keldrikorrusel on garaazh.
  Ehitus on suures plaanis graafikus ja lõpeb jaanipäeva paiku. Selleks ajaks müümata korterites tehakse hädapärane viimistlus, et hilisem ehitustegevus ei häiriks sissekolinud naabreid.
  Ehitajaga oleme rahul -- nende töö on hea hinna ja kvaliteedi suhtega. Valik langes neile tänu varasemale koostööle ja konkursitulemustele.
  Saeveski 3 on suuruse poolest erandlik hoone, mille vundament ja kandvad seinad on laotud Columbia kivist. See pole tavaline kivimaja, sest suuremad kiviplokid on horisontaalselt ja vertikaalselt armeeritud betoonivaluga.
  Vahelaed on raudbetoonpaneelidest, erikujulised osad, samuti postid ja vahetalad on valatud monoliitbetoonist. Detailid tegid ehituse üle keskmise keerukaks.
  Ehitusleping hõlmab hoone karbi ehitust. Valmis korterites on paigas kandvad vaheseinad, siseviimistluse ja mittekandvate seintega korteri paigutuse üle otsustab ostja. Rapla firmana tasub meil siseviimistlustöödega jätkata, kui 3--4 korteri soetajat seda soovivad, vastasel juhul jääb see kaugeks.
  Tellijaga on meil varasem koostöö eelmiste samalaadsete projektide ajast. Tellija usaldab meid, sest meie varasema töö suhtes pole korteriostjatel aasta jooksul pretensioone olnud. Võitsime ehituskonkursi vaatamata sellele, et Tallinnas on karm konkurents.
  Autor: Imbi E. Kaljuste
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Peaministri koroonakriisi avaldus: valitsus on valmis ka järgmisteks sammudeks
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.