• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taal, Leemets ja Viik töötavad rahandusministeeriumis

  Endine siseminister ja Hoiupanga juhatuse esimees Olari Taal konsulteerib rahandusministeeriumit kahekuulise lepingu alusel organisatsiooni arengu ja juhtimise alal, teatas ministeerium eile.
  Endine Hoiupanga juhatuse liige ja peaministri nõunik Heino Viik osaleb riigikassa investeerimisreeglite väljatöötamises.
  Olari Taal ja Heino Viik on seotud nn Daiwa afääriga -- nad võtsid oma erafirmale Hoiupanga Töötajate ASile 1997. aasta sügisel börsibuumi tipphetkel Hoiupanga nõukogu teadmata panga garantii. Taal ei informeerinud Hoiupanga juhatuse esimehena võetud garantiist Hoiupanga nõukogu ka hiljem. Tema ise ning tema asetäitjad eitasid avalikult igasuguse garantii olemasolu.
  Pärast pettuse ilmsiks tulekut ähvardas Hoiupanka ilmajäämine 225 miljonist kroonist. Panga nõukogul õnnestus kiirelt tegutsedes kaotusest pääseda, ent aktsiad 225 miljoni krooni väärtuses sokutas enda nimele panga endine jurist Marcel Vichmann, kes oli üks Hoiupanga Töötajate ASi aktsionär.
  Petetud Hoiupanga nõukogu vallandas enamiku juhatuse liikmetest. Seoses selle afääriga ei pääsenud uue Hansapanga juhatusse ükski endise Hoiupanga juhatuse liige. Olari Taal oli selleks ajaks juba pangast lahkunud.
  Eelmisel nädalal asusid rahandusministeeriumis tööle ka kaks uut nõunikku: ministri nõunikuna endine Tallinna abilinnapea Ants Leemets ja ministeeriumi avalikkussuhete nõuniku kohusetäitjana endine valitsuse pressiesindaja Daniel Vaarik.
  1. juunil asus rahandusministeeriumi asekantsleri kohusetäitjana ametisse Ülle Lõhmus. Ministeeriumi kolmanda asekantsleri kureerida on eelarvepoliitika ning majandusanalüüsi ja -prognoosi valdkond.
  Aastatel 1995--1997 töötas Lõhmus rahandusministeeriumis majanduspoliitika osakonna ning hiljem eelarve osakonna peaspetsialistina. 1997. aastast kuni asekantsleri ametisse asumiseni töötas ta rahvusvahelise valuutafondi (IMF) Eesti esinduses majandusanalüütikuna.
  Kõik muudatused ministeeriumis on järgnenud kantsleri väljavahetamisele pärast Siim Kallase asumist rahandusministri kohale.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.