Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taal, Leemets ja Viik töötavad rahandusministeeriumis

  Endine siseminister ja Hoiupanga juhatuse esimees Olari Taal konsulteerib rahandusministeeriumit kahekuulise lepingu alusel organisatsiooni arengu ja juhtimise alal, teatas ministeerium eile.
  Endine Hoiupanga juhatuse liige ja peaministri nõunik Heino Viik osaleb riigikassa investeerimisreeglite väljatöötamises.
  Olari Taal ja Heino Viik on seotud nn Daiwa afääriga -- nad võtsid oma erafirmale Hoiupanga Töötajate ASile 1997. aasta sügisel börsibuumi tipphetkel Hoiupanga nõukogu teadmata panga garantii. Taal ei informeerinud Hoiupanga juhatuse esimehena võetud garantiist Hoiupanga nõukogu ka hiljem. Tema ise ning tema asetäitjad eitasid avalikult igasuguse garantii olemasolu.
  Pärast pettuse ilmsiks tulekut ähvardas Hoiupanka ilmajäämine 225 miljonist kroonist. Panga nõukogul õnnestus kiirelt tegutsedes kaotusest pääseda, ent aktsiad 225 miljoni krooni väärtuses sokutas enda nimele panga endine jurist Marcel Vichmann, kes oli üks Hoiupanga Töötajate ASi aktsionär.
  Petetud Hoiupanga nõukogu vallandas enamiku juhatuse liikmetest. Seoses selle afääriga ei pääsenud uue Hansapanga juhatusse ükski endise Hoiupanga juhatuse liige. Olari Taal oli selleks ajaks juba pangast lahkunud.
  Eelmisel nädalal asusid rahandusministeeriumis tööle ka kaks uut nõunikku: ministri nõunikuna endine Tallinna abilinnapea Ants Leemets ja ministeeriumi avalikkussuhete nõuniku kohusetäitjana endine valitsuse pressiesindaja Daniel Vaarik.
  1. juunil asus rahandusministeeriumi asekantsleri kohusetäitjana ametisse Ülle Lõhmus. Ministeeriumi kolmanda asekantsleri kureerida on eelarvepoliitika ning majandusanalüüsi ja -prognoosi valdkond.
  Aastatel 1995--1997 töötas Lõhmus rahandusministeeriumis majanduspoliitika osakonna ning hiljem eelarve osakonna peaspetsialistina. 1997. aastast kuni asekantsleri ametisse asumiseni töötas ta rahvusvahelise valuutafondi (IMF) Eesti esinduses majandusanalüütikuna.
  Kõik muudatused ministeeriumis on järgnenud kantsleri väljavahetamisele pärast Siim Kallase asumist rahandusministri kohale.
  Autor: BNS
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Väljaspool börsi laiub suur ja salapärane maailm
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Selgusid värsked aasta ajakirjaniku nominendid
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.

Olulisemad uudised

Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.