6. juuni 1999 kell 22:00

Ühispank kavatseb Liviko restruktureerida ja müüa

Ühispanga peadirektor Lembit Kitter ütles, et Ühispank käsitleb osalust Livikos finantsinvesteeringuna ning sobiva ostja leidmisel müüakse see ära.

«Praegu käib äriplaani väljatöötamine, juba on mitmed Skandinaavia, Hollandi ja ka Kesk-Euroopa firmad Liviko vastu huvi tundnud,» rääkis Kitter. «Meil on nende firmadega ka eelnev koostöökogemus, aga kiireid otsuseid pole kavas teha.»

Kitter märkis, et eesmärgiks on kodumaise viinatööstuse säilitamine, mida nõuab ka erastamisagentuuri poolt peale pandud investeeringukohustus. «Ühispangal endal pole plaanis Livikosse lisaraha investeerida. Viimane osaluse omandamine koos Neokapitaliga on meie jaoks laenuprojekt, mitte investeering,» ütles ta. Kitteri hinnangul võtab Liviko restruktureerimine aega ligi poolteist aastat, eesmärgiks ettevõtte varade ratsionaalsem kasutamine.

Autor: BNS

Hetkel kuum