ÄP fototoimetus • 9. juuni 1999 kell 22:00

Eestisse tasub investeerida

Selle kasuks räägivad Eesti väiksed palgakulud ja Eesti lähedus kõigile Euroopa suurematele linnadele.

Konverentsi, mille olid korraldanud Rootsi välisministeerium, USA Rootsi saatkond, firma Ernst & Young, Rootsi ekspordinõukogu ja Rootsi investeerimisagentuur, avas Rootsi kaubandusminister Leif Pagrotsky.

Joakim Heleniuse väitel jätkub Põhjala ja Baltimaade integreerumine katkematus tempos. Kolme aastaga on 80 protsenti Eesti firmadest saanud Põhjalast strateegilise partneri, sest kohapeal ei jätku majanduskasvuks ressursse. Praegu töötab Eestis Rootsi kapitaliga firmades 50 000 inimest.

Konverentsil kõnelnud Volvo kontserni peadirektor Leif Johansson ütles, et Baltimaades on rohkesti häid insenere ja tehnilist kaadrit, kuid turundus ja juhtimine on välja arendamata. Ta nimetas 200 miljoni kliendiga Läänemere piirkonda tohutu potentsiaaliga turuks, mis eelmisel aastal andis Volvo käibest 4,05 miljardit Eesti krooni.

ABB juhatuse esimees Anders Narvinger selgitas, et firma strateegiaks on kasutada kohapealset tööjõudu ja kohapeal toota. Praegu on ABB-l Läänemere piirkonnas 10 000 töötajat ja 15 miljardi Eesti krooni suurune käive.

Autor: ÄP

Hetkel kuum