Peep Sooman • 13. juuni 1999 kell 22:00

Esma Auto võitleb firmasisese maffiaga

ASi Esma Auto tegevdirektor Ralf Õng ütles reedel, et töölt lahkusid vaid need inimesed, kes olid firmasse tööle võetud onupojapoliitika alusel. «Vaadake, ka Äripäev kirjutas, et lähedased inimesed võivad firmas moodustada maffia,» ütles Õng, soovimata selgitada täpsemalt, millised lahkhelid firmas tekkisid. «Ma tean, et selliseid asju on ka teistes ettevõtetes,» sõnas ta. Õnge sõnul lahkusid firmast müügijuht, üks müügimees ja sekretär, kes kõik olid mõne Esma Auto töötaja sugulased. «Minu sugulasi siin firmas ei tööta,» kinnitas Õng. Lahkumisavaldused olid korrektsed, lisas ta.

Kui kunagi autode müüginumbrid paranevad, siis võib alati inimesi juurde tööle võtta, ütles Õng. Uus müügijuht asub järgmisel nädalal tööle ning firmas on kõik korras, kinnitas ta.

ASi Info Auto juhatuse esimees Viktor Siilats sõnas, et tema väldib sõprade-sugulaste tööle võtmist, sest see on kõige kindlam viis nendega tülli minna. Muidugi võin värvata mõne tuttava, aga sugulastega ei tohi ju isegi nende kehvade töötulemuste puhul pahandada ja panna neid vastutama, seletas Siilats.

Hetkel kuum