ÄP fototoimetus • 4. juuli 1999 kell 22:00

Bensiini hind on viimaste aastate kõrgeimal tasemel

Statoil Eesti teatas reedel, et tõstab bensiiniliitri hinda keskmiselt 20 senti, sest maailmaturul on hinnad järsult tõusnud ning dollari kurss püsib jätkuvalt kõrgel. Seekord järgisid tema eeskuju kõik suuremad müüjad ning bensiin 95E maksab enamikus tanklais nüüd 7,5 krooni liiter. Diislikütuse hind tanklates esialgu ei muutunud.

Statoil Eesti peadirektor Epp Kiviaed lausus reedel, et diislikütuse hinna jättis ettevõte tõstmata sellepärast, et see maailmaturul reedel ei tõusnud. «Diisli hinda on vaja tõsta küll. Aga kuna me oleme alati hinda tõstnud siis, kui tõuseb maailmaturuhind, ei tahtnud me segadust tekitada,» selgitas Kiviaed.

Kiviaed ütles, et iga kord, kui ettevõte on mootorikütuse hinda tõstnud, on see olnud põhjendatud hinnamuutustega maailmaturul. Nestelt ostetava kütuse tonni sisseostuhind on meie jaoks alates mai lõpust tõusnud 29 dollarit ehk 18 protsenti, lisas ta.

Statoil üritas mootorikütuse hinda tõsta ka enne jaanipäeva, siis kallines bensiiniliitri jaemüügihind 10 senti ning diislikütusel 20 senti. Tookord tulid hinnatõusuga kaasa kõik suuremad müüjad peale Shelli ning hindu tõstnud ettevõtted alandasid hinnad endisele tasemele.

Konkurents sundis jaanipäeva paiku kütusemüüjaid hinda kunstlikult all hoidma, lausus Neste Eesti jaemüügijuht Heikki Vuorinen.

Alexela Oili jaemüügijuht Aivar Räim ütles, et ju soovis mõni ettevõte inimestele jaanipäevakingitust teha.

Autor: ÄP

Hetkel kuum