Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Umbusaldus Keskturu ja augulappimise suhtes

  Rikaste kaupmeeste killavoorid liiguvad mööda hästi sillutatud kubermanguteid rahvarikkale Reveli keskbasaarile. Kaasas on neil kingitused, karusnahad ja mesi, kohalikule omavalitsejast kubernerile.
  Äripäev leiab, et Edgar Savisaar mängib Tallinna linnavolikogu esimehena head tsaari põhimõttel «jaga ja valitse». Sügisel seisavadki ees kohalike omavalitsuste valimised, mis nõuavad raha.
  Keskerakondliku tuumikuga Tallinna volikogu on teinud kaks märkimisväärset otsust: erastada Keskturg selle tegevjuhtidele-funktsionääridele ja võtta 130 miljonit krooni laenu kvartalisiseste teede remondiks.
  Mõlemad on kaheldava väärtusega otsused. Keskturu seniste funktsionääride reputatsioon pole just laitmatu, samas puuduvad ka otsesed tõendid, mis seda kinnitaksid. 16 miljonit krooni rahvarikka turu ja paraja maatüki eest Tallinna kesklinnas on ilmselgelt vähe, potentsiaal on tunduvalt suurem.
  Võib arvata, et sisulist enampakkumist turu pärast ei toimunudki, kuna kes tahaks hakata jõudu proovima tingimustes, kus pommid plahvatavad. Nii on läinud linnavara poolmuidu kes teab kellele.
  Kiiresti tehtud 130 miljoni kroonine laen paneb õlgu kehitama -- kvartalisisesed teed on küll korrast ära, aga kas just see on momendil kõige vajalikum? Kas omavalitsus peab ikka valimiseelse kingituse korras majade õuesid asfalteerima? Näiteks kui korteriühistu on juba moodustatud, ei tule keegi tasuta asfalti laotama.
  Nii süveneb ebavõrdsus Tallinna ja Eesti teiste piirkondade vahel, kus ühistegeline vorm on rohkem levinud. Kuid omavalitsejal on õigus enda äranägemise järgi hüvesid jaotada.
  Et Tallinn seisab tänavu silmitsi hoopiski eelarve 180 miljoni kroonise alalaekumisega, siis ei pruugigi laenuraha minna kvartalisiseste teede sillutamisele. Ja kas siseõues peabki kihutama -- autot ei lõhu mitte augud, vaid raputamine.
  Umbusaldamise alustamine volikogu teiste fraktsioonide poolt Edgar Savisaare vastu on normaalne poliitiline võitlus. Selle raskuspunkt on enne kohalike omavalitsuste valimisi kandunud Toompealt all-linna. Jõudude vahekord, mis Toompeal on üksjagu selgemaks saanud, kipub Tallinnas olema ümber pööratud ja vajab ärakatsumist.
  Poliitika poliitikaks, intuitiivselt tundub siiski, et enesekindlus on Savisaare valitsejaambitsioone liialt tagant kannustanud ja linna arengu seisukohalt pole volikogu otsused kõige õigemad.
 • Hetkel kuum
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Nordecon jätkab kahjumis tegutsemist
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Reaalajas börsiinfo
Viljandisse kohviku rajanud pere korjab miinust, aga naudib nii et vähe pole
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Äripäeva kujundused valiti Eesti paremate sekka
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.

Olulisemad uudised

Presidendi teenetemärgi saanud puidutööstur: raiemahu järsk kokkutõmbamine on ohtlik
Valgetähe teenetemärgi saanud RAIT ASi juhatuse esimees Ivar Dembovski panustab aktiivselt kohaliku kogukonna arengusse ja haridusvaldkonna edendamisesse.
Valgetähe teenetemärgi saanud RAIT ASi juhatuse esimees Ivar Dembovski panustab aktiivselt kohaliku kogukonna arengusse ja haridusvaldkonna edendamisesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.