ÄP fototoimetus • 13. juuli 1999 kell 22:00

Pärnu Sadam suurendas käivet

Eelmise aasta esimese kuue kuu kaubakäive oli Pärnu Sadamal üle 190 000 t, tänavu ulatus käive ligi 400 000 tonnini. ASi Pärnu Sadam direktor Peeter Volkov ütles, et operaatorfirma käive kasvas tänu uuele, oktoobris käiku antud ligi 10 mln krooni maksnud kaile, mis teenindab nii ümar- kui hakkepuidu eksporti.

Pärnu Sadam opereerib praegu sadamas kahe kaiga, kolmandat, kesklinna silla ääres asuvat kaid rendib ta välja ASile Reldor. Reldori kaubakäive vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 1,6 korda, ligi 290 000 tonnilt 170 000 tonnile.

Reldori juhataja Jaak Uibu väitel on paljud kaubavedajad läinud Pärnu Sadama kliendiks, sest Reldori rendileping sadamas lõpeb septembris. Üks selliseid firmasid on tema sõnul ka suur metsavaruja MoDo Mets AS.

Peeter Volkovi sõnul on pikemas perspektiivis tõenäoline, et Reldori opereerida oleva linnakai asemele tuleb reisijatekai.

Autor: ÄP

Hetkel kuum