• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu Sadam suurendas käivet

  Eelmise aasta esimese kuue kuu kaubakäive oli Pärnu Sadamal üle 190 000 t, tänavu ulatus käive ligi 400 000 tonnini. ASi Pärnu Sadam direktor Peeter Volkov ütles, et operaatorfirma käive kasvas tänu uuele, oktoobris käiku antud ligi 10 mln krooni maksnud kaile, mis teenindab nii ümar- kui hakkepuidu eksporti.
  Pärnu Sadam opereerib praegu sadamas kahe kaiga, kolmandat, kesklinna silla ääres asuvat kaid rendib ta välja ASile Reldor. Reldori kaubakäive vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 1,6 korda, ligi 290 000 tonnilt 170 000 tonnile.
  Reldori juhataja Jaak Uibu väitel on paljud kaubavedajad läinud Pärnu Sadama kliendiks, sest Reldori rendileping sadamas lõpeb septembris. Üks selliseid firmasid on tema sõnul ka suur metsavaruja MoDo Mets AS.
  Peeter Volkovi sõnul on pikemas perspektiivis tõenäoline, et Reldori opereerida oleva linnakai asemele tuleb reisijatekai.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.